400 öğrencinin katıldığı 32 saatlik yüzme kursunu tamamlayan 7-14 yaş grubu ilk dönem mezunu 60 ilköğretim öğrencisi sertifikalarını törenle aldı.
Dört öğretmenin denetiminde gerçekleştirilen kurslar sonunda sertifika almaya hak kazanan öğrenciler için havuz başında sertifika töreni düzenlendi. Yüzme sertifikalarını alan öğrenciler, eğitmenlerin eşliğinde birbirleri ile yarıştılar. Havuzda renkli görüntüler oluşturan öğrenciler, elinden sertifika aldıkları Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’e sevinç gösterilerinde bulundular.
Kuşadası Belediyesi Meslek Edindirme Merkezi (KAMEK) tamamı ücretsiz olmak üzere bir yandan yönetici asistanı, bilgisayar, muhasebe, takı tasarımı, gümüş takı yapımı, aşçı, aşçı yardımcısı-çırağı, pideci, pizzacı, pastacı gibi mesleki eğitim kursları ile İngilizce, Fransızca, Almanca gibi dil kursları verirken, bir yandan da yetişkinler ve öğrenciler için yüzme, badminton, basketbol, voleybol, futbol, tenis, tekvando gibi spor dallarında ücretsiz kurslar veriyor.
Yüzme kursunu tamamlayan 60 öğrenciye sertifikalarını veren Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, çeşitli sektörlerdeki kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ile eşgüdümlü olarak düzenlenen mesleki kursların büyük ilgi gördüğünü söyledi. Kurdukları Meslek Edindirme Merkezi’nin ilçeye sadece ekonomik olarak değil, sosyal ve kültürel olarak da katkı sağladığını vurgulayan Başkan Altungün, “Biz bu anlamda belediyeciliğimizi farklılaştırıyoruz. Bizim için çocuklarımız önemli. Geçen yıl bin 500’e yakın öğrencimize burs verdik. Kuşadası’nda daha önce bin 500 öğrenciye burs veren bir belediye yönetimi olmadı. Biz sosyal belediyecilik anlayışını bu şehre yerleştireceğiz. Belediyecilik artık birilerinin zenginleşme kapısı olmayacak. Bu sene kreşimizin temelini atacağız. Çalışan annelerimiz çocuklarını çok uygun bir bedel karşılığında getirip belediyenin kreşine bırakabilecek. Kuşadası’nın çok eksiği var. Belediye olarak işimi çok. Ama daha yaşanabilir bir Kuşadası için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” dedi.