Kuşadası Jade Cabaret'te gerçekleştirilen yardım etkinliği büyük ilgi gördü.
Yardım etkinliğine, Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün ve çok sayıda sivil toplum örgütünden temsilciler ile davetliler katılırken, elde edilen gelirin tamamının Afrika'da yardım bekleyen çocuklara gönderileceği belirtildi. Etkinliğin açılışında konuşan Kuşadası Lions Kulübü Başkanı Varol Bozdağ, "Afrika'da zor durumda bulunan çocuklarımız için bu geceyi düzenledik. Bu gece emeği geçen bir çok arkadaşım var, hepsine teker, teker teşekkür ediyorum, özellikle de bizi bu gece yalnız bırakmayan
Belediye Başkanımız Esat Altungün'e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. 
Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün de, Kuşadası Lions Kulübü yönetimine böyle anlamlı bir gece düzenlediklerinden dolayı teşekkür etti. Son dönemlerde yaşanan tatsız olayları herkesin takip ettiğini anlatan Altungün, şöyle konuştu: "İnsanlar kendi hırsları uğruna binlerce suçsuz bireyin, çocuğun canlarını yakıyor. Bu talihsiz olaylar karşısında daha duyarlı olmalıyız ama sadece açlığa, yoksulluğa, savaşa değil, bu dünyayı bu hale getiren aç gözlülere karşı da aynı duyarlılığı göstermeliyiz." 
Kuşadası Afrika için söylüyor yardım etkinliğinde, Zeki Uyanık Dans Akademi'nin gösterisi renkli görünlere sahne olurken, Kuşadası Lions Kulübü Çocuk korosunun seslendirdiği parçalar alkışlandı. Yardım etkinliğinde mahalli sanatçılar Erçin ve Özhan da sahne alırken, etkinlik Kuşadası Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun konseriyle sona erdi.