Gölgede 40 derece olan hava sıcaklığı nedeniyle Kuşadası'nda plajlar ve su parkları yerli ve yabancı turistlerle dolarken, konaklama tesislerindeki doluluk oranı ise yüzde yüze ulaştı.
Sıcaktan korunmak ve serinlemek isteyen turistler deniz kenarını ve su parklarını tercih etti. Hafta sonu olması nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, çevre il ve ilçelerden gelen günübirlik tatilcilerin de akınına uğrayan Kuşadası'nda dünyaca ünlü Kadınlar Plajı, Kuştur Plajı, Karaova mevkisinden Milli Park'a kadar uzanan 15 kilometrelik sahil bandı ile su parkları ve otellerin havuzları yerli ve yabancı turistlerle doldu. Deniz suyu sıcaklığının da 24 derece olduğu Kuşadası'nda bir yandan
serinleyenler, hem denizin, hem de güneş ve kumun keyfini doyasıya yaşarken, ortaya da ilginç görüntüler çıktı.
Bu arada, Kuşadası 12 yıl sonra yüzde yüz doluluğa ulaştı. Kuşadası'nda otellerin yüzde100 doluluk oranına ulaşmasıyla birlikte yıldızlı oteller ile tatil köylerinde hiç yer kalmadı. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası'nın uzun zamandır hasret kaldığı kalabalık bir turizm sezonu geçirdiğini belirterek, " Son yıllarda artan tanıtım hamlesinin karşılığını almaya başladık. Otellerimiz Ramazan ayına kadar tamamen dolu. Kuşadası turizmde yeniden yükselişe geçti" dedi.