Utrecht şehrindeki Jaarbeurs kompleksinde 17 Ocak tarihine kadar sürecek fuarda Kuşadası Belediyesi"nin açtığı stant fuarın gözdesi oldu.

Tur operatörleri, otel zincirleri, seyahat acenteleri ve turizm tanıtım bürolarının yanı sıra dünyanın dört bir yanından sektörle bağlantılı şirketlerin 1600 dolayında stant açtıkları fuara Türkiye 40 dolayındaki firma ile katılıyor. Türkiye"den tüm şehirler Kültür ve Turizm Bakanlığı"nın bünyesinde çalışma yaparken, Kuşadası Belediyesi tarafından açılan lokal Kuşadası standı ise büyük ilgi görüyor.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Hollanda pazarının Kuşadası açısından büyük önem taşıdığını belirterek, “Tanıtım alanında yıllardır yaşanan sorunu çözmek için yaptığımız çalışmalar meyvesini veriyor. Yurt dışındaki tanıtım atağımızı Hollanda"dan başlattık. Utrecht turizm fuarında belediye olarak açtığımız Kuşadası standının gördüğü yoğun ilgi, Hollanda"da Türkiye"den stand açan tek şehir olmanın avantajıyla önemli bir sonuç alacağımızı ortaya koyuyor. Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz, Ticaret Odası Başkanımız ve TÜRSAB Başkanımız ile turizmcilerimizin de katılım ve desteğiyle tanıtım çalışmamız daha fuarın ilk bölümünde başarıya ulaştı” dedi.

Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise, Hollanda fuarı ile Kuşadası"nın önemli bir tanıtım çalışmasına imza attığını belirterek, “Kuşadası hem Aydın, hem Ege Bölgesi ve hem de Türkiye için çok önemli bir turizm merkezi. Turizmde yeniden ayağa kalkmak için yapılan çalışmalarda tanıtım çok önemli bir yer tutuyor. Hollanda ile başlayan yurt dışı tanıtım atağı Kuşadası için çok olumlu sonuçları ortaya koyacak. Kuşadası Belediyesi tarafından başlatılan ve Valiliğimiz tarafından desteklenen bu çalışmalara tüm turizmcilerin destek vermesi gerekiyor. Kuşadası Hollanda"da çok önemli bir iş başarıyor. Bunun sonuçları tüm Kuşadası"na yansıyacak. Bu örnek çalışmadan dolayı Kuşadası Belediyesi"ni kutluyorum” diye konuştu./iha