Kuşadası Belediyesi önündeki Demokrasi Meydanı’nda toplanan yüzlerce Kuşadalı, ellerindeki Türk bayraklarıyla İstiklal Marşı’nı okudu. Belediye önünden, Kahramanlar Caddesi, Sağlık Caddesi, Kalekapısı, Barbaros Bulvarı’nda gerçekleşen yürüyüşün ardından, kalabalık Atatürk Meydanı’nda toplandı. Yürüyüşe Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve eşi Sebahat Altungün, il genel meclisi üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda kadın erkek, yaşlı genç Kuşadalı vatandaş büyük ilgi gösterdi. Yürüyüşe işyerlerinde bulunan esnaf alkışlarla destek verirken, Atatürk Meydanı’nda saygı duruşunun ardından, toplu halde İstiklal Marşı okundu.

07.20111030113804.jpg

 

DİDİM’DE 29 EKİM YÜRÜYÜŞÜ

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm yurtta iptal edilmesine rağmen Aydının Didim İlçesinde bazı siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yürüyüş düzenledi.
CHP Didim Teşkilatı, İşçi Partisi Didim İlçe Örgütü ve ADD Didim Şubesi tarafından akşam düzenlenen yürüyüş Didim Belediye binası önünde başladı.
Yürüyüşe Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı,, CHP’li belediye Meclis ve İl Genel Meclisi Üyeleri, CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, DSP Didim İlçe Başkanı Talat Yenipazar, DP Didim İlçe Başkanı Günay Tıkkın, ADD Didim Şube Başkanı Nurten Kozan, Didim Belediyesporlu futbolcular, Didim Belediyesi çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yürüyüşe katılanlar Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile meşale taşıdı. Yürüyüşte açılan “Cumhuriyet Bayramını kutlayarak birilerine verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı onur duyarız” pankartı dikkat çekti. Yürüyüşte “Şehitler Ölmez vatan bölünmez”, “Mustafa Kemalin askerleriyiz” sloganları da atılırken, belediye binası önünde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinde devam edip, Belediye Parkında sona erdi.

09.20111030113934.jpg