17 yaşındaki Osman Gültepe ilk kez kişisel sergi açtığı için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Turgut Pura resim ve heykel yarışmasında ilk 24 eser arasına giren ejderha heykelini tamamen atık malzemeden yaptığını belirterek karakelem resimlerini büyük boylarda çalıştığını vurguladı.
Kuşadası İlköğretim Okulunu bitirdikten sonra Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesinde öğrenimine devam ettiğini ve resim öğretmenine Süleyman Tunçay’ın atölyesinde desen çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.
Kuşadası Belediyesi Kültür Turizm Tanıtma Komisyonu Başkanı Murat Saraç; Kuşadalı genç yeteneğin ilk sergisini doğduğu yerde açmasını ve ileride başarılı bir sanatçı olduğunda Kuşadası’nın kendisini yetiştirdiğini unutmamasını söyledi. Saraç, daha sonra Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nail Ceylan ile birlikte Belediye Başkanı M. Esat Altungün adına Osman Gültepe isimli gence çiçek verdi. Murat Saraç Kuşadası’nda Kültür Sanat Etkinliklerinde genç yeteneklere ve ilk kişisel sergi açan sanatçılara destek vereceklerini belirterek Osman Gültepe’nin her zaman resim yapma isteği ile yaşamına renk katmasını kutladı.