Bosna Hersek'in güneyinde yer alan ''Hutovo Blato'' doğa parkında çıkan yangında, 163 çeşit kuş ve 600 çeşit bitki türüne ev sahipliğini yapan parkın 2 bin dönümlük kısmının yandığını bildirildi.
 
Hersek bölgesindeki Çaplyina kentinin yakınında yer alan ''Hutovo Blato'' doğa parkında dün çıkan ve kısa sürede yayılan yangında, parkın büyük hasar gördüğünü belirtildi.
 
DÖRTTE BİRİ YANDI!
''Hutovo Blato'' doğa parkının yetkililerince yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 8 bin dönümlük alanı kapsayan parkın 2 bin dönümlük kısmının yandığı bildirildi.
 
Çaplyina itfaiye birliklerinin komutanı Mate Yurkoviç, itfaiye ekiplerinin olay yerinde çalıştıklarını ifade ederek, ''Park yakınlarındaki yerleşimler tehlikede değil. Ekiplerimiz parkın bitkisel zenginliklerini mümkün olduğu kadar korumak için çaba gösteriyor'' dedi.
 
Kontrol altına alınan yangının çıkma nedeni ile ilişkin bilgi verilmezken, hasarla ilgili detaylı bilgilerin araştırma sonucunda verileceğini belirtildi.
 
Neretva Nehri vadisinde yer alan ve yaklaşık 8 bin dönümlük alanını kapsayan, ormanlık alanlardan oluşan ''Hutovo Blato'' doğa parkını yıl boyunca 163 çeşit kuş türü ziyaret ediyor, önemli bir kısmı burada yaşıyor. 600 çeşit bitki türüne de ev sahipliğini yapan park, Güneydoğu Avrupa'nın en zengin doğa parklarından biri.