Kuşadası Belediye binası encümen salonunda Kuşadası Belediye Başkanı ve Kuş-Atak Genel Başkanı M. Esat Altungün başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, Avrupa Komisyonu Türkiye delegasyonundan Elif Torcu Taş, Merkezi finans ve ihale biriminden Ebru Yılmaz, Çevre ve Orman Bakanlığı"ndan Serkan Fidan ve M. Kemal Arsuner, Kuş-Atak Belediyeler Birliği Müdürü Ayşe Şerifoğlu ile Teknik Asistan ve Kontrol Takımından Luise Meygano, Surgen Pries, Michael Alt ve Christopher Semmer ile Kuşadası, Söke, Davutlar ve Güzelçamlı belediye meclislerinin Kuş-Atak meclisi temsilcileri katıldı.
Toplantı, Kuşadası Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi ilerleme raporuyla başladı. Toplantıda, yeni düzenli depolama sahası inşaatı, 5 depolama alanının kapatılması, tıbbi atık sterilizasyon ünitesi, ambalaj ayırma tesisi, kapasite geliştirme, ambalaj atıklarının toplanması ihalesi, yeni düzenli depolama sahası işletme ihalesi, atıkların toplanma ihalesi ve izleme ve katı atık yönetimi projesi görüşüldü.
Kuşadası Belediye Başkanı ve Kuş-Atak Belediyeler Birliği Başkanı M. Esat Altungün, Kuş-Atak Yönlendirme Komitesi toplantısında önemli kararlar alındığını söyledi. Kuşadası düzenli çöp depolama sahasının inşaatının yüzde 80"inin tamamlandığını belirten Başkan Altungün, “Düzenli çöp depolama sahamız Kuşadası, Söke, Davutlar ve Güzelçamlı belediyelerine hizmet verecek ve dört belediyenin de çöp sorununu çözecek. Bu nedenle bölgemiz için önemli bir çevre projesi niteliği taşıyor” dedi.