Nazilli"de Cumartesi pazarında park halindeki aracın içindeki kuruyemişi çalarak ellerindeki torbalarla ilerleyen 4 zanlıyı olay yerine 1 kilometre uzakta bulunan MOBESE görevlisinin dikkati yakaladı. MOBESE kameralarından Nazilli"yi izleyenpolis memurunun dikkati ile harekete geçen ekiplerce yakalanan zanlıların ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Zanlıların kaçarken sakladıkları 600 lira değerindeki kuruyemişlerin büyük bölümü de bulunarak satıcıya geri verildi.
Edinilen bilgiye göre; Cumartesi günü öğle saatlerinde meydana gelen olayda Cumhuriyet Mahallesi Nazilli-Denizli Karayolu üzerinde ellerinde torbalarla karşıya geçmeye çalışan şüpheli kişiler gören MOBESE görevlileri, daha önceden tanıdıkları gençleri olay yerine gönderilen ekiplerle kıskıvrak yakaladı. Ellerindeki kuruyemiş torbalarını atarak kaçmaya çalışan 3 zanlının yakalanmasının ardından dördüncü zanlı da 200 metre ileride başka bir ekibe yakalandı. Yapılan araştırmada ellerindeki kuruyemiş torbalarını yakalandıkları yere bir kilometre mesafedeki Turan Mahallesi"nde kurulan cumartesi semt pazarından çaldıkları öğrenildi. Polis ekiplerinin dikkatli çalışması sonucunda çalınan torbaların seyyar bir kuruyemişçinin aracından alındığı öğrenilince pazaryerinde 09 NM 530 plakalı araç ve sahibi Yusuf Özkan isimli şahıs bulunarak soyguna uğradığı söylendi. Soyulduğundan haberi olmayan seyyar kuruyemişçi Yusuf Özkan, şaşkına döndü. Şoku atlatan Yusuf Özkan yakalanan şahıslardan şikayetçi oldu. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine götürülen E.O.(17), C.O.(18), E.B.(17) ve A.K.(22) ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılar serbest bırakılırken, zanlıların kaçarken sakladıkları 15 kilo badem, 10 kilo Antep fıstığı, 10 kilo kabak çekirdeği, 5 kilo ayçekirdeği ve 10 kilo beyaz leblebi ve nohut, seyyar satıcı Yusuf Özkan"a teslim edildi.
MOBESE"nin çok önemli olduğunu başından geçen olaydan sonra anladığını ifade eden seyyar kuruyemişçi Yusuf Özkan; “Pazaryerine uzakta park ettiğim aracımın yan camını zorlayarak açmışlar ve içerisinden 600 liralık kuruyemiş çalmışlar. 100 liralık Antep fıstığı torbasını ise hala kayıp. Polis arkadaşların dikkati sayesinde bir aylık kazancım kurtuldu. Teknolojiyi kullanarak suçlularla mücadele eden polisten ve onu kurduranlardan Allah razı olsun” dedi.