Başbakan Tayyip Erdoğan, "Kürt sorunu konusunda 2009 fırsat yılı, iyi şeyler olabilir" sözleri nedeniyle muhalefetin eleştiri oklarına hedef olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e destek verdi. Azerbaycan ziyareti öncesinde düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin sorularla karşılaşan Erdoğan, şu yorumu yaptı: "Cumhurbaşkanımız bir iyi niyet göstergesi ortaya koymuş. İyi şeyler olacağını söylemiş. Yani kötü şeyler olacağını mı söylemeliydi? Ne güzel! İyi şeyler olacağını söylüyor. İyi şeyler beklentisiyle iyi şeyler olur. Kötü şeylerin beklentisindeyseniz, kötü şeyler olur. Ben de iyi şeyler temenni ediyorum. Biz burada da krizi fırsata dönüştürmenin gayreti içindeyiz. Siyasi kriz çıkarmaya gayret edenlere fırsat vermeyeceğiz."

'DEVLET UYUM İÇİNDE'
Burada sadece iktidara değil muhalefete de iş düştüğünü belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Herkes kurusıkı atacağına 'Ben ne yapabilirim' desin. Bunların düşünülmesi gerekiyor. Devletin kurumları uyum içinde bu çalışmaları sürdürüyor. Bundan rahatsız olanlar rahatsızlıkların nedenlerini açıklasınlar." Erdoğan, Bakü ziyaretine ilişkin de bu temasla birlikte, "Türkiye-Azerbaycan arasındaki ilişkiyle ilgili olumsuz kampanyalar karşısında güçlü ilişkinin vurgulanacağını" söyledi. Azeri basınıyla görüşmeler yapacağını belirten Erdoğan "Ziyaretimin yanlış anlamaları gidereceğini umuyorum" dedi. Erdoğan, Nabucco'da da hiçbir değişikliğin söz konusu olmadığını söyledi.

ERDOĞAN KIŞLA'DA
Erdoğan, dün İstanbul'da önce Avrusya İslam Şurası'na katıldı, ardından 1. Ordu Komutanı Org. Ergin Saygun'u ziyaret etti. Erdoğan, Selimiye Kışlası'nda 1 saat süren basına kapalı teması şu sözlerle anlattı: Gecikmiş bir nezaket ziyaretiydi. Bununla birlikte de ülkenin bir çok sorunlarını görüştük. Bir beklenti içerisinde olmaya gerek yok, samimi bir nezaket ziyareti.