CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti kurultayının 18 Aralık"ta yapılacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu, kurultay öncesinde eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav ile görüşeceğini de söyledi.

Umurbey"den Bursa"ya dönen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin il başkanlığında düzenlenen üye katılım töreninde hazır bulundu. Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada CHP Kurultayı"nın 18 Aralık"ta yapılacağını söyledi. Kurultay öncesi Deniz Baykal ve Önder Sav ile de görüşeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Ama altını çizmek isterim. Parti Meclisi Listesini bizzat ben yapacağım. Hiç kimseyi, ama hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Her partilimizi kucaklayacağız. Geçmişte, şu ya da bu şekilde çaba harcayan her partiliye kapımız açık. Hiç kimseyi "bu, geçmişte bana böyle baktı, şöyle baktı" demeyeceğiz. O kişiler çalıştıkları sürece, halkla tokalaştıkları sürece hepsinin, duayenlerin görüşünü almak benim için bir görevdir. Bize yönelik eleştiriler, önemler olabilir. Sorumlu bir genel başkan olarak onları dinleyeceğim. Ders almaya da özen göstereceğim. Kurultayımız iktidara yürüyüş kurultayı olacaktır. Halkın önüne çıkacağız.”

DELEGELER İSTERSE ÇARŞAF LİSTE OLABİLİR"

Gazetecilerin, “Çarşaf liste olacak mı?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Biz tüzüğe göre hareket edeceğiz. Tüzüğe göre blok liste yapılacak. Ama delegeler önerge verir ve kabul edilirse çarşaf liste olabilir. Arkadaşlar, biz hukuka ve tüzüğe uygun hareket edeceğiz ama, bunun kararını yine delegeler verecek” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra partiye katılan bin 769 üye adına sembolik olarak 10 kişiye rozet taktı. Kılıçdaroğlu"nun rozet taktıkları arasında DSP"li eski il yöneticileri ile başörtüsü takan ve daha önce MHP"li olduğu bildirilen Sabriye Korkmaz da yer aldı.