Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Bektaş: “2003'te kurulan, ancak kadro yetersizliği nedeniyle şimdiye kadar eğitime başlayamayan konservatuvarımız, YÖK'ün belirlediği standartlara ulaşmasıyla yeni öğretim yılında öğrenci alacak” 
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Devlet Konservatuvarı 2011-2012 öğretim yılında, 20 öğrenci alarak eğitime başlayacak. 
 
KTÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Osman Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının, müzik ve sahne sanatlarında ulusal ve uluslararası düzeyde sanatçılar yetiştirmek ve Trabzon'un kültürel düzeyinin yükseltilmesine katkı sağlamak olduğunu söyledi. 
 
STANDARTLARA UYGUN AKADEMİK PERSONEL YOKLUĞU YÜZÜNDEN 
Konservatuvarın 2003 yılında kurulduğunu, ancak YÖK'ün standartlarına göre akademik kadronun oluşturulamaması nedeniyle eğitime başlayamadığını anımsatan Bektaş, “Konservatuvarımız, YÖK'ün belirlediği standartlara ulaşmasıyla yeni öğretim yılında hizmete başlayacak. Mutluyuz ve heyecanla yeni eğitim öğretim yılını bekliyoruz” dedi. 
 
Konservatuvarın bir ilin sanat simgesi olduğunu vurgulayan Bektaş, şöyle devam etti: 
 
“Konservatuvarı halka tanıtarak nitelikli sanatçı yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Nitelikli sanatçının küçük yaşta eğitime başlaması gerektiği ilkesini benimsiyoruz. Bu nedenle fiziki altyapının ve geniş akademik kadronun oluşturulmasıyla ilerki yıllarda ilköğretim ve lise düzeyinde de eğitim vermeyi hedefliyoruz. Konservatuvar kültürünün toplumun her katmanına etkin şekilde ulaşabilmesi için yarı zamanlı eğitim ve gece eğitimi de planlarımız arasında yer alıyor.” 
 
Bektaş, 2011-2012 öğretim yılında Müzikoloji Bölümüne 20 öğrenci alınacağını ifade ederek, şunları kaydetti: 
 
“Konservatuvarda öğrencilere en az 8 yarıyıllık bir programı kapsayan, gündüzlü ve tam zamanlı yüksek öğrenim verilecek. Liselerin, meslek liselerinin, öğretmen liselerinin ve güzel sanatlar liselerinin müzik ve sanat alanlarından mezun veya mezun olacak adaylarla bunlar dışındaki alanlardan mezun veya mezun olacak adaylardan üniversiteye giriş sınavını ve özel yetenek sınavını kazananlar konservatuvarımıza kayıt yaptırabilecekler. Yetenek sınavı, ön ve kesin kayıt tarihleri ise daha sonra KTÜ Senatosunca belirlenerek, duyurulacak.”(aa)