Aydınlı gönüllü oyuncuların oynadığı reklam filminde kuru incire çok önceden beri hak ettiği ‘Enfes kremalı, süper enerji tanecikleri’ sıfatı yükleniyor.
1 dakika 51 saniyelik filmi sosyal medyada paylaşan reklam filminin yönetmeni Kerem Sarı yaptığı açıklamada sosyal medyada filme gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.
Aydın incirinin tanıtım eksiği olduğunu düşündüğü için böyle bir reklam filmi çektiğini kaydeden Sarı, “Asıl hedefim düşük bütçelide olsa sinema filmi yapmak. Daha önce çekmeyi düşündüğümüz ‘Süper İncir’ filmini maddi imkansızlıklardan dolayı çekemedik” dedi.
Sarı incirin filmini çekmek için sponsor görüşmelerinde bulunduğunu kaydederken son olarak Aydın Ticaret Odası’na başvurduğunu, Aydınlıların desteğini beklediğini söyledi.
REKLAM FİLMİ
Yol kenarında elinde kuru incir dolu sepetle bekleyen bir amca az ilerideki köyüne gitmek için yoldan geçen bir aracı durdurur. Aracın şoföründen kendisini az ilerideki köyüne bırakmasını ister. Köylü amcanın elindeki sepete göz diken şoför, yaşlı amcayı sepetin içindeki tüm incirleri verirse yaşlı amcayı götüreceğini söyler. Bu teklifi köylü amca ‘Bir adımlık yola bir sepet incir verilir mi diyerek’ reddeder. Kendisini almadan giden şoföre sinirlenen köylü amca Kerem Sarı’nın reklam filminin tanıtım metninde ‘doğal çikolata’ olarak söz ettiği kuru incirden bir adet yer. İncirin enerjisini anında vücudunda hisseden köylü amca arabanın peşinden koşmaya başlar ve kendisinden bir hayli uzakta olan arabayı savurarak geçer.
Reklamda kullanılan repliklerde köylü amcanın Aydın şivesini kullanması reklama çekici bir hava katıyor. Müziklerde de Aydın’ın yerel müziği olan Efe nağmelerinin kullanılması reklamı izleyen Aydınlıların Efelik duygusunu kabartıyor. Filmin yönetmenliğini 28 yaşındaki Aydınlı yönetmen Kerem Sarı yaparken, oyunculukları Coşkun Kemer ve Togay Ünlü yapıyor. Filmin müziğini ise İstanbul’da yaşayan Aydınlı sanatçı Vehbi Can Uyaroğlu yapıyor.
20111213ay495478_01.jpg