Üç gün önce Antalya"ya gelen Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu"nu havalimanında karşılamadı. Daha sonra Baykal, Kılıçdaroğlu ile birlikte Konyaaltı"ndaki atıksu arıtma tesislerinin açılışına katıldı. Baykal, törenden hemen sonra Kılıçdaroğlu"ndan ayrılak diğer programlarına katılmadı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Antalya"da toplu açılış törenlerine katıldı. Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi binasının önünde gerçekleştirilen törende şöyle konuştu:
ÖZGÜRLÜK: Ne kadar güzellik olursa olsun, ne kadar güzel bir yerde yaşamış olursak olalım, hava gibi teneffüs etmek isteyeceğimiz bir şey var. Ona özgürlük diyorlar. Özgürlüğün olmadığı yerde, yasakların olduğu yerde, sabah evlerin basılıp insanların tutuklandığı, gözaltına alındığı bir yerde, telefonlarımızla rahat konuşamadığımız bir yerde biz size özgürlük vaadediyoruz.
NEFES GİBİ: Özgürlük hava gibi görülmeyen ama teneffüs edilen bir şeydir. Hava kirliği olduğunda nefes alamadığınız zaman havanın önemini anlarsınız. Özgürlük de onun gibidir. Var olduğu zaman farkında olmayız. Çünkü hepimiz özgürüzdür. Ama özgürlüğümüz kısıtlandığı zaman önemini görmüş oluruz. 13 Haziran hepimizin özgürlüğe kavuşacağı tarih olmalıdır.
YENİ KURTULUŞ: Ahmet Şık"a destek eylemine katıldım. Ona özgürlük diledim. Özgürlüğü hepimiz için diledim” dedi. Özgürlük isteyen, bu nedenle tutuklanan, gözaltına alınan, evi basılan ve mağdur edilen bütün yurttaşlar adına konuştum. 13 Harizan Türkiye "nin yeni bir kurtuluş, yeni bir kuruluş tarihi olacaktır. Demokrasi ve özgürlüğü 21. yüzyılın Türkiye"sine çağdaş, uygar Türkiye"ye, uygar ülkeye yeniden getireceğiz.
EKONOMİ: Özgürlüğün temel dayanaklarından biri de ekonomik özgürlüktür. Bir insanın ekonomik özgürlüğü yoksa siyasal özgürlüğü olamaz. 12 milyon 715 bin kişiye, yoksulumuza ekonomik özgürlük getiriyoruz. Aile sigortasını getiriyoruz. Senin yoksulluğunu siyasete malzeme etmeyeceğiz. 12 milyon 715 kişiye bu coğrafyada özgürlüğün, ekonomik özgürlüğün tadına varacak. CHP Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını veren partidir. İkinci büyük bir devrime imza atıyoruz. Size ekonomik özgürlük hakkını da CHP getirecek. Aile sigortasına karşı "Parayı nereden bulacaksınız?" sorusu insanlık ayıbıdır. Yeri geldi mi böbürleneceksin. Madem ki Türkiye dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birisi, utanmıyor musun 12 milyon 715 bin kişiyi yoksul bırakmaya?