Mevzuatın tamamının kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Kurtulmuş, “Bir günde Kenan Paşa'yı mahkeme karşısına çıkartırsınız, ama adam gelir mahkemede sizinle dalga geçer.” dedi.

Numan Kurtulmuş, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kurtulmuş ve Gündoğdu basın mensuplarının sorularını cevapladı. Kenan Evren’in mahkemeye gönderdiği savunmasında kurucu iktidarın kendisi olduğunu öne sürerek darbenin değil, darbe girişiminin suç olduğunu vurgulamasını değerlendiren Kurtulmuş, Evren’in yaptığı savunmanın sürpriz olmadığını ifade etti. Kurtulmuş, “Bir gün de Kenan Paşa'yı mahkeme karşısına çıkartırsınız, ama adam gelir mahkemede, sizinle dalga geçer. Mevzuatın tamamını kaldırmak gerekir. 12 Eylül’ün kayığında 30 sene oturan sivil siyaset inmezse senelerdir bir arpa boyu yol alamazsanız, Kenan Paşa da sizinle dalga geçer.” şeklinde konuştu. Bu sonucun yadırganacak bir tarafının olmadığını aktaran Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, bir daha Türkiye’de kimsenin aklının ucundan andıç hazırlamayı bile geçiremeyecek bir sistemin kurulması gerektiğini vurguladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu önümüzdeki günlerde Meclis'e gelecek Toplu Sözleşme Yasa Tasarısı ile ilgili konuştu. İşverenlerin yani hükümetin toplu sözleşmeye gelen sendikaların koalisyon oluşturmalarını istediklerini anlatan Gündoğdu, bu durumun iktidarın inisiyatifinde olmadığının altını çizdi.