Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, AK Parti Batman il Başkanlığı Danışma Meclisi toplantısına katılmak üzere Batman’a geldi.

Tarifeli Uçakla Batman’a gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tesislerine geçerek kentteki Sivil Toplum Örgütü temsilcileri ile bir araya geldi.

ÖLÜMLERE BM DUR DEMEDİ

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada, Suriye’de yaşanan olaylarda 3 yılda 300 bin insan hayatını kaybetti. Bu yaşanan ölümlere Birleşmiş Milletler(BM) Güvenlik Konseyi’nin Suriye’ye herhangi bir şekilde dur, bu işi yapma demedi. Çünkü BM dünyada kimin gücü varsa, o gücü kim arkasına almışsa, onun istediği zulmü yapabileceği sistemi ortaya koyuyor.” dedi.

DÜNYANIN HER YERİNDE KAN AKIYOR

Dünyanın her yerinde ciddi şekilde kan aktığını belirten Kurtulmuş, “Bir asır evvel dünyada büyük bir barış ortamı vardı. Birinci Dünya savaşından sonra bu büyük barış yok oldu.

İnsanları etnik kökenleri ile bir birinden ayırdılar. Ortadoğu’da insanları, sen Kürtsün, sen Arapsın diyerek küçük parçalara ayırdılar.” ifadesini kullandı.

KOBANE İLE ARAMIZA SINIR KOYDULAR

Birinci Dünya savaşından sonra sınırların cetvellerle çizildiğini dile getiren Kurtulmuş konuşmasının devamında şunları söyledi: “Şanlıurfa ile Kobane arasına sınır koydular. Akrabaları bir birinden ayırdılar. Bugün artık bu sınırların bir anlamı kalmadığı bir noktaya geldik. Bu topraklarda yaşayan insanları bir birbirinden ayırmaya kimsenin hakkı yoktur.

Batman’ı Edirne’den ayıran hiçbir şey yoktur. Hakların kardeşliğini hep beraber sağlayacağız.”

CEBERUT DEVLET ZİHNİYETİ DEĞİŞİYOR

Daha önce Kürtçe isim koymanın bile yasak olduğunu, bunun vatandaşlar üzerinde ağır baskıları olduğunu belirten Kurtulmuş, “Türkiye’de ceberut devlet zihniyeti değişiyor. Ceberut devletin zamanında Diyarbakır’ı, Batman’ı ne hale getirdiğini gördünüz. İstanbul’da Kürtçe kaset satılması bile yasaktı. İnsanlar çocuklarına istedikleri isimleri veremiyordu.  Şimdi ise Diyarbakır’da Başbakan; Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses’le beraber Kürtçe şarkı söylüyor. Ve Türkiye bununla bölünmedi.” Dedi.

DEVLET MİLLETİ KUCAKLADI

Korkularından arınmış bir Türkiye inşa ettiklerini vurgulayan Kurtulmuş, “Vatandaşın başörtüsünden korkan bir Türkiye’den, çocukların başörtülü okuduğu ve memurların başörtüleriyle işlerine gidebildi bir Türkiye’ye gelindi. Türkiye’de devlet milletle barıştı.

Bizim için asıl olan insandır. İnsanın onurunu koru ki devlet yaşasın diyoruz, bunları bilen bir kadro olarak yolumuza devam ediyoruz. “dedi.

TÜRKİYEYİ PRANGALARDAN KURTARACAĞIZ

Türkiye’nin son iki yıldır 90 yılın en büyük sorunu olan Kürt sorununun çözülmesi için büyük adımlar attığını ifade eden Kurtulmuş, “Barışı sağlamak için her şeyi yapacağız. Türkiye 30 yılda 1 trilyon lira kayıp içine girdi ve 35 binden fazla insanımız öldü. Çözüm süreciyle

Türkiye’yi ayaklarındaki prangadan kurtaracağız. Maalesef birileri bunun olmaması için provokasyon yapıyor. Biz bu oyunu bozacağız. Bu ülkede çatışmaların kimseye faydası yoktur. Silahlı mücadeleyi düşünenlerin çözümden yana iradeli olması lazım. Eğer Türkiye bir Suriye olmadıysa bunu tek sebebi kardeşliğimizdir. Asla bu demokrasinin dilini kaybetmeyeceğiz. Mısır, Suriye ve Irak’ta demokrasi hakim olsaydı ülkeler şimdi bu durumda olmazdı. Selahattin Eyyübi’nin çocuklarını bir birinden ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecek kıyamete kadar beraber kardeşçe yaşayacağız.”ifadelerini kullandı.