Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, tek görevi yeni anayasa hazırlamak olan ayrı bir ''Anayasa Meclisi'' kurulmasını önerdi.

Kurtulmuş AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Tanzimat döneminden bu yana süre gelen en önemli sorunlarından birisi olan anayasa tartışmalarının sürekli olarak ''Anayasa'yı kim yapacak?'' sorusuyla kilitlendiğini savundu.

Anayasaların, halkın anayasası olması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, şu görüşleri dile getirdi:

''A partisinin, B partisinin anayasası olmaz. Anayasa'yı anayasacılar yapmaz. Bunu söylediğimizde Başbakan karşı çıkıyordu. Sonra gördük ki kendisi de aynı noktaya geldi. Anayasa'yı halk yapar.

Anayasa'yı halkın yapmasının yolu ise biz çok açık bir şekilde teklif ediyoruz yeni bir 'Anayasa Meclisi' seçmektir. Çift turlu, halk tarafından seçilen bir 'Anayasa Meclisi'nin oluşmasıdır. Tek vazifesi anayasa yapmak olan bir anayasa meclisi. 300 kişiden müteşekkil bir meclis. Bu meclis anayasayı yapacak ve TBMM vasıtasıyla doğrudan doğruya referanduma götürecek. Eğer Türkiye, tek vazifesi anayasa yapmak olan bir 'Anayasa Meclisi' yapabilirse Türkiye demokrasisi 50 yıl daha ileriye gidecek.''

AA