Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Amsterdam'da meydana gelen uçak kazasının ardından bizzat devreye girdiği ve Türk yetkililere gerekli talimatları verdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, Amsterdam'da meydana gelen kazanın hemen ardından devreye girerek yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan'ın, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar'a olay yerine gitme talimatı verdiği bildirildi.

Başbakan Erdoğan'ın, kazadan yara almadan kurtarılan yolculardan, Hollanda Demiryolları kurumuna güvenlik hizmeti veren bir şirketin sahibi olan Mustafa Bahçecioğlu'nu telefonla aradığı ifade edildi.

Mustafa Bahçecioğlu'nun, Başbakan Erdoğan'a, ''kazada ölü sayısının çok az olduğunu ya da olmayabileceğini, çok sayıda yaralı bulunduğunu'' söylediği öğrenildi.

Bahçecioğlu'ndan olayla ilgili bilgi alan Erdoğan'ın, bütün yolculara geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.

Mustafa Bahçecioğlu'nun, Başbakan Erdoğan'a, ''uçağın inişi sırasında sert bir çarpma sonucu kazanın meydana geldiğini ve uçakta büyük bir panik yaşandığını'' söylediği de kaydedildi.

Bu arada, uçağın kaptan pilotu Hasan Tahsin Arısan, pilotları Olcay Özgür ve Murat Sezer'in kazadan yara almadan kurtuldukları öğrenildi.

SABAH