Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği, enkazın bulunduğu bilgisini arama çalışmalarına katılan üyelerinden birinin gönderdiği metin mesajıyla öğrendiklerini duyurdu.

47 SAAT SONRA SAPTANDI

Yazıcıoğlu'nu çarşamba günü Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit İlçesi'nden Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne götürürken düşen helikopterin yeri olaydan 47 saat sonra saptandı.

Helikopterin enkazının, Döngel Köyü'nün Şahinkayası Mevkii'nde, Sisne ve Elmalı arasındaki Keş Dağı'nda bulunduğu öğrenildi.

OLAY YERİNE VARAN KORUCU ANLATIYOR

Enkazın bulunduğu Keş Dağı'nın zirvesine ulaşan 17 kişilik ekipteki korucu Remzi Gök, helikopterin içinde 5 ceset bulduklarını söyledi. Korucu Abidin Karataş ise helikopterin paramparça olduğunu, 60 metrelik bir alana yayıldığını ve enkazın büyük kısmının kar altında kaldığını anlattı.

İşte korucu Karataş'ın aktardığı ilk bilgiler:

- 5 kişi donarak ölmüş. Aşırı kar ve sis var. Buradaki ölüler arasında Muhsin Yazıcıoğlu yok. Helikopter parçalara ayrılmış. Ön kısmı paramparça

- 50 – 60 metrelik bir alana yayılmış. Biz 17 kişiyiz biz de ısınmaya çalışıyoruz.

- Yakında 4-5 ev olduğu söyleniyor.

- Aramalarda kimsenin aklına gelmeyen bir yer burası. Açık bir alan. Burada hiç arama yapılmadı. İki metre kar var. Sadece bizim izlerimiz var.
- Enkazın bulunduğu yer Göksun'a çok uzak. Burası Keş Dağı'nda Kanlı Çukun denen yerin arkasında, Kurudere diyorlar. Bildiğimiz bir yer değil

DHA