"Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinde Polat Alemdar çekiçle adam öldürdü, Memati de bıçakla kulak kesti. RTÜK, bu sahnelerden dolayı 23 bin lira ceza verdi.

RTÜK toplantısında, dizinin son 5 bölümü ele alındı. Polat Alemdar'ın çekiçle adam öldürmesi, Memati'nin ise bıçakla kulak kesmesi başta olmak üzere, 21 ayrı sahnede ''Şiddet uygulandığı'' belirlendi.

Bu sahnelerde ''Öldürme, yaralama, darp, işkence, kafa, tekme, yumruk ve tokat atma, kadına karşı şiddet ve vahşetin'' yer aldığı vurgulandı. Yayının ''Şiddeti özendirici, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zararlı'' olduğuna karar verildi. Sakıncalı sahneler RTÜK raporuna şöyle yansıdı:

- Polat Alemdar, Amerikalı istihbaratçı Feller'i, kafasına çekiçle vurup öldürdü ve yüzünü alçı kabına soktu. Feller'i öldürmekten aldığı haz, Polat'ın yüzüne yansıdı.

- Zaza adlı karakter, bir adamın kulağını bıçakla kesip, viski bardağının içine attı. Memati de, Zaza'nın kulağını bıçakla kesti, yeğeninin nişanlısı olan Kenan'ı banyo küvetinde kemerle dövdü. Bir grup insanı yakmakla tehdit edip bidonla üzerlerine benzin döktü. Bir kişiyi de kafa atıp yumrukladı ve tekmeledi.

- Kaşifoğlu adlı karakter, erkekler tuvaletinde bir adamın kafasını pisuvara vurarak öldürdü. Lale Zara adlı terör örgütü mensubunun oğlu Fırat'a işkence yapıldı. "Kara" kod adlı karakter, elleri bağlı iki istihbaratçıyı, enselerine ateş ederek öldürdü. Bir tarafı çivili, bir tarafı jiletli sopa ile de insanları darp etti.