Kısa adı TZP Kurdi olan Kürt Dil Eğitim Hareketi"nin, Kürtçe"nin eğitim dili olması için başlattığı kampanyaya destek vererek birçok alanda Kürtçe uygulamaya geçen BDP, parti tabelalarını da Kürtçe ve Türkçe olarak değiştirme kararı aldı

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı"nın tabelasının yakın zamanda Kürtçe ve Türkçe olarak değiştirileceği öğrenildi.
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş"ın “Kürtçe kullanmada devletin yasal ve anayasal düzenlemelerini beklemeyeceğiz. İki dilli hayat olacak” açıklaması sonrasında, Doğu ve Güneydoğu"da belediyelerin öncülüğünde başlatılan Kürtçe uygulama günlük yaşama da yansıdı.
Yerleşim birimlerinin isimlerine Kürtçe"nin eklenmesi ardından pazarda da Kürtçe kullanımı yaygınlaştırıldı. Bilboardlara Kürtçe reklam ve duyurular asılırken, bazı esnaf Kürtçe etiket kullanmaya başladı, tabelalara da Türkçe ve Kürtçe yazıldı. Belediyelerde de Kürtçe"nin birçok alanda kullanılması için çalışma sürdürülüyor. Bu kapsamda BDP Diyarbakır İl Örgütü, parti tabelasını hem Türkçe hem de Kürtçe olarak değiştirme kararı aldı. BDP"nin birçok il, ilçe ve belde teşkilatlarındaki tabelanın Kürtçe ve Türkçe olarak değiştirileceği öğrenildi.Bu arada BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, BDP Diyarbakır il örgütünün parti tabelasına Kürtçeyi de yazmasının genel merkezin aldığı bir karar olmadığını belirtti.