İbrahim Tatlıses"in Kürtçe türkü okuduğu ilk albümü olma özelliğini taşıyan “Yağmurla Gelen Kadın”, 15 günde 135 bin satış rakamına ulaştı.
Tatlıses"in geçen ay DMC etiketiyle dinleyicilerle buluşan albümü, böylece yılbaşından beri piyasaya çıkan albümler içerisinde 100 bini geçen ilk çalışma oldu ve şimdiden Müzik Yapımcıları Derneği"nin (MÜYAP) her yıl en çok satan albümlere verdiği Altın Plak Ödülü"nü almaya hak kazandı. İlk klibini “Kim Çeker” isimli şarkıya çeken Tatlıses, ikinci klip şarkısını ise kelime anlamı süs kavunu olan, eserde ise güzel ve narin bir kız için söylenen, aynı zamanda bir halay türü olarak da oyunlaştırılan Şemmame türküsüne çekecek.
Tatlıses, yağmurlu bir günde Demirciköy otobüs durağında beklerken görüp otomobiline aldığı temizlikçi kıza yazdığı “Yağmurla Gelen Kadın” şarkısının ismini verdiği albümünde toplam 13 şarkı seslendirdi. Bu eserler arasında Barış Manço"nun klasikleşen şarkısı “Dağlar Dağlar”, Türk sanat müziğinin ölümsüz bestecisi Sadettin Kaynak"ın “Batan Gün Kana Benziyor” ve “Kara Bulutları Kaldır Aradan” isimli eserleri de yer alıyor. Tatlıses, albümünde ayrıca son dönemde dansı oldukça popülerleşen anonim “Kolbastı” bestesini de yeni sözler yazıp yeniden yorumladı.


Şemmame"nin Kürtçe ve Türkçe sözleri
Tı nûri nûrani Sen nursun nuransın
Tı berfu barani Sen karsın yağmursun
Şemmame tıb her hati Şemmam sen hoş geldin
Tı buke bukani Sen gelinlerin gelinisin
Ezte pır hezdikim Ben seni çok seviyorum
Tünaye ez çıpkim Gelmiyorsun ne yapayım
Tıdbey horto bigri Diyorsun ki, “Yiğit ağla”
Eybe fediydikkim Ayıptır utanırım
Şemmame por zerre Şemmamın saçı sarı
Xezale dur merre Ceylanım uzak gitme
Carek te ramisim Bir kere seni öpeyim
Horto birindare Yiğit yaralıdır