Ortaç, “Şarkıyı cezaevinde öğrendim, dinlerken de söylerken de ağlardım” dedi.

Serdar Ortaç"ın askerden kurtulmak için sahte belge düzenleme suçundan yattığı "Mamak Askeri Cezaevi"ndeyken okuduğu Kürtçe şarkının kaydına ulaşıldı. Ünlü popçunun cezaevinde söylediği ses kayıtları ayakligazete.com"da yayınlandı. Ortaç o şarkının hikayesini VATAN"a anlattı:

* Cezaevinde beraber şarkı, türkü söyleyerek vakit geçirirdik. Bu da o gecelerden kalma bir kayıt. Arkadaşlarım okuyordu ben de anlamını sordum ve ezberledim o kadar. Şarkıyı o kadar beğendim ki cezaevinden tahliye olduktan sonra evde hemen kaydettim. Çünkü o şarkı beni ağlatıyordu. Dinleyip dinleyip ağlıyordum. Ağlamayıp ne yapacaktım ki?

* Hatta o şarkının melodisini “Beni Unut” albümünde yer alan "Cahil" şarkımda kullandım. Şarkıyı anonim sanıyordum. Ancak seneler sonra sahibi ortaya çıktı. Ve röportajında "Serdar Ortaç izin almadan okudu" dedi. Halbuki benim suçum yok, bilmiyordum. Ama sonra o şarkının telifi ödendi.

*(MGD gecesiyle ilgili soruya) O gece benim için yok, yaşanmadı öyle şeyler. O bir gençlik kaosuydu. Hata olarak görmemek lazım, o zamanki şartlar öyleydi. Ama şimdi her şeyin doğrusunu yapıyoruz ve birbirimizi sevmeye çalışıyoruz. O zamanlar yanlıştı.

Vatan