Türkiye'nin ilk Kürtçe, bilinmeyen numaralar servisi 11883 hizmete başladı. Servis kısa süre içerisinde Batman'a taşınarak, merkezini oraya kurmaya hazırlanıyor.
YASAL ENGEL VAR MI?
Batman'daki merkezinden yaklaşık 30 kişilik bir ekiple hizmet vermeye hazırlanan 11883 şirketi yetkilileri, resmi olarak böyle bir şirketin kurulması önünde hiçbir engel bulunmadığını belirterek, 20 milyon Kürt'ün yaşadığı bir ülkede bu dilde hizmet vermenin artık bir ihtiyaç olduğunu söyledi.
Uzun süredir çalışmaları devam eden ve kadro sıkıntısının giderilmesiyle birlikte bir süredir test hizmeti veren servis, kısa bir süre önce tamamen Kürtçe'nin Kurmanci lehçesinde hizmet vermeye başladı. GSM şirketleri ve sabit hatlar dahil olmak üzere, bütün numaralar bu servisten Kürtçe olarak öğrenilebiliyor.
 
SADECE İZMİR'DE
 
Teknik gerekçelerle şimdilik İzmir'de hizmet veren ve Türkiye'nin her yerinden aynı numara ile ulaşılabilen servis, kısa süre içinde merkezini Batman'a taşımaya hazırlanıyor. Talebe göre diğer lehçelerde de ileriki süreçlerde hizmet verilebilecek.
 
MERKEZ BATMAN OLACAK
 
Bütün çalışanlarının Kürt enstitüsünden sertifikalı olduğunu belirten şirket yetkilileri, "bu ülkede İngilizcede bile isteyen herkes yaşayıp konuşabiliyor. Bu ülkede 20 milyon Kürt varsa kendi dillerinde hizmet almaları da son derece doğal bir durum. Şirketi kurmaya çalışırken bunun artık bir ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz için ticareten nereye gideceği konusunda bir kaygımız olmadı" ifadelerine yer verdi.
 
118 bilinmeyen numaralar servisinin özelleştirilmesiyle birlikte isteyen herkesin şartları yerine getirdikten sonra benzer şirketler açabilme olanağına sahip olduğunu aktaran şirket yetkilileri, "Kısa sürede kadromuzu tamamlayıp Batman'dan hizmet vereceğiz. Yaklaşık 30 kişilik bir ekibimiz olacak. Şimdilik daha az sayıda elemanla çalışıyoruz ama bu durum kısa sürecek. Herkesin kendi anadilinde hizmet alabilmesi konusunda iyi bir adım olduğunu düşünüyoruz" dedi.