ADANA"da, tarlada hacizli buğdayın kaldırılması için jandarma ve icra ekipleri beklenirken çıkan olayda dövülen babasının "Oğlum beni kurtar" sözü üzerine 32 yaşındaki Nevzat Tekdemir"i bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 33 yaşındaki Hüseyin Ekerer ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Bu olayın ardından buğday tarlasının yediemini bekçi ile birlikte 2 kişi de, iddiaya göre intikam için öldürülmüştü. Merkez Yüreğir İlçesi"ne bağlı Zağralı Köyü"nde yaşayan 61 yaşındaki Mehmet Ekerer, 50 dönüm tarlasını 50 yaşındaki Ramazan Tekdemir"e kiraya verdi. İddiaya göre, kira bedeli ödenmeyince Ekerer, tarladaki buğdaya haciz koydurdu. Köy bekçisi 62 yaşındaki Ali Yücel yediemin olarak tayin edildi. 24 Nisan 2008"de buğdayın kaldırılması için icra memurları ve jandarma beklenirken çıkan kavgada Hüseyin Ekerer, babasına saldıran Tekdemir"in yeğeni Nevzat"ı bıçaklayarak öldürdü. Ekerer tutuklanırken bir hafta sonra iddiaya göre, 19 yaşındaki İbrahim Tekdemir, akrabası Nevzat"ın öldürülmesinden sorumlu tuttuğu köy bekçisi Yücel"in de bulunduğu minibüsü köy yolunda taradı. Yücel ile birlikte araçtaki 23 yaşındaki Beşir Adıyüce"yi de öldürdü.

"OĞLUM KURTAR BENİ"

Buğday haczi yüzünden bir haftada 3 kişinin öldürüldüğü buğday haczi ile ilgili Adana 4"üncü Ağır Ceza Mahkemesi"nde açılan Nevzat Tekdemir"in öldürülmesi davasına başlandı. Mağdur sanıklardan tutuksuz Mehmet Ekerer, biçerdöver ve kamyonla jandarma ve icra memurlarını beklerken Ramazan Tekdemir ve yeğeni Nevzat ile bir kaç kişinin saldırısına uğradıklarını belirterek, “Ramazan yanıma gelip, "Kan akar bu tarlayı kimse biçemez" dedi. Nevzat"da çenemi tutup sallamaya başladı. Oğlum, Nevzat"a "elini indir" dedi. Bunun üzerine Ramazan "şimdi iki kan akacak" diyerek bekçi Ali Yücel"e vurup yere düşürdü. Bana ve oğluma da saldırdılar. Yere düştüm "Oğlum beni kurtar" diye bağırmaya başladım. Oğlumun Nevzat"ı nasıl bıçakladığını görmedim” dedi. Tutuklu katil zanlısı Hüseyin Ekerer de babasının ifadesine katılarak, “Ramazan bizi tehdit edip gittikten sonra babam ve Ali, olay çıkmaması için jandarmayı telefonla aradı. 20 -25 dakika sonra Ramazan yanındakilerle gelip bize saldırdı. Babam "Oğlum beni kurtar" diye bağırıyordu. Bu sırada Nevzat ile karşı karşıya geldim. Bıçakla elimi yaraladı. Elindeki bıçağı aldım. Babama 7-8 kişi saldırıyordu. Üzerlerine atıldım. Bıçağı rastgele salladım. Nevzat"a isabet etmiş” diyerek kendini savundu. Mağdur sanıklardan tutuksuz Ramazan Tekdemir ise, Mehmet ve oğlu Hüseyin"in kendilerine bıçakla saldırdığını iddia ederek, “Bana Mehmet, yeğenim Nevzat"a da Hüseyin saldırdı. Beni yaralayıp yeğenimi öldürdüler. Şikayetçiyim” dedi.

2 KİŞİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Duruşma tanıkların dinlenmesi için ertelenirken, bu cinayetten bir hafta sonra intikam için köy bekçisi Ali Yücel ile Beşir Adıyüce"nin öldürüldüğü dava ise Adana 1"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde devam ediyor. Katil zanlısı İbrahim Tekdemir, pikabıyla yolda giderken önündeki minibüsün kendisine yol vermediğini çıkan tartışmada 2 silahıyla ateş ederek 2 kişiyi öldürdüğünü iddia etti. Tekdemir, “Daha önceki olayla ilgili bilgim yok. Benim öldürdüğüm kişilerle ilgili olup olmadığını da bilmiyorum. Çünkü olayda ölen kişileri hiç tanımıyorum” diyerek kendini savundu.


MİLLİYET