Sağanak yağış yüzünden İkitelli Basın Ekspres yolu sular altında kaldı. Vatandaşlar araçların üzerine çıkarak hayatta kalmaya çalışıyor. TEM otoyolu, Silivri E-5 yolu ve İkitelli'ye çıkan tüm yollar şu anda kapalı.

Tekirdağ, Silivri ve Çatalca'da sel felaketine neden olan sağanak yağış gece boyunca aralıklarla devam etti. Sabah saatlerinde etkisini iyice arttıran yağmur, İstanbul'da sel baskınlarına neden oldu. Basın Ekspres Yolu sel nedeniyle trafiğe kapandı.


Yağış özellikle Hadımköy, İkitelli, Sultangazi, Avcılar ve çevre ilçelerde etkili oldu. Yollarda birçok araç mahsur kaldı. Çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. İkitelli Basın Ekspres Yolu Halkalı dönüşünde biriken sular sele dönüştü. Yol çift yönlü trafiğe kilitlenirken, onlarca araç sel sularında mahsur kaldı. Araçlardakiler kurtartılmayı bekliyor.


Selimpaşa Celali'de de yoğun şekilde su baskınları meydana geldi. Evlerin alt katlarını sulan basınca, evdekiler üst katlara sığındı. Çok sayıda kişinin yardım beklediği belirtildi.

DERELER TAŞTI, İSTANBUL SULAR ALTINDA KALDI

İkitelli Basın Ekspres Yolu'ndaki dere ve Bağcılar'daki Tavukçu Deresi taştı. Sular çok sayıda ev ve işyerine doldu. Yüzlerce araç sel sularında sürüklendi. Karayolunda yer yer 2 metreyi bulan sel sularında mahsur kalanlar, araçların üzerine çıkarak yardım beklemeye başladı. Belediye, Sivil Savunma ve itfaiye ekipleri mahsur kalan kişileri kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji yetkililerinin tüm uyarılarına karşın önlemlerin yetersiz kalması mağduriyeti arttırdı.

KURTARMA ÇALIŞMALARI BOTLARLA YAPILACAK

Karayolunda yer yer 2 metreyi bulan sel suları nedeniyle araçlarında mahsur kalan vatandaşlar, botlarla kurtarılmaya çalışılacak.

ASKERİ HELİKOPTERLER DE GELDİ



Halkalı Basın Ekspres yolunda mahsur kalanları kurtarmak için 2 askeri helikopter çalışmalara başladı.

ÇOK SAYIDA KAZA: 1 ÖLÜ

Sağanak yağışlar nedeniyle İstanbul genelinde çok sayıda kaza meydana geldi. TEM Otoyolu Gazi Sapağı'nda Mehmet Öz yönetimindeki 34 TTE 32 plakalı ticari taksi arıza yapınca sürücüsü yol kenarına çekti. Araçtan inen sürücü Mehmet Öz'e bu sırada henüz sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen kamyon çarptı. Kazada, Mehmet Öz olay yerinde yaşamını yitirdi.HÜRRİYET