Beşiktaş taraftarını daha önceden bildiğini belirten Tabata, “Taraftarlarımızın saha dışından bize verdikleri destek saha içine yansıyacaktır. Biz de onların gücüyle saha içinde daha iyi olmaya çalışacağız' dedi. Beşiktaş'ın yeni transferi Tabata, tek başına kurtarıcı gösterilmesinin yanlış olacağını söyledi. BJK TV'ye röportaj veren Tabata, taraftarların transfer nedeniyle heyecanlandığının belirtilmesi üzerine, 'Tek başına kurtarıcı olarak gözükmem yanlış. Çünkü bir takım hep beraber kazanır, hep beraber kaybeder. Biz de burada hep beraber kazanacağız ve taraftarlarımızın istediği başarılara imza atacağız' dedi. Beşiktaş'a geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Brezilyalı futbolcu, transferinin kariyeri açısından çok önemli bir nokta olduğunu kaydederek, “Adaptasyonu kolay bir şekilde atlattım. Takımdaki Brezilyalı oyuncular çok yardım etti. Gün geçtikçe çok şey öğreneceğim' şeklinde konuştu.

AMACIM DAİMA DAHA İYİSİ

Beşiktaş'ta, Gaziantep'teki performansından daha iyisini yapmaya çalışacağını dile getiren Tabata, 'Brezilya'dayken zaten büyük bir takım için oynuyordum. En büyük amacım tekrar kendimi gösterip büyük bir takıma gitmekti. Bunu da başardım. Şimdi her şeyin daha fazlasını yapmaya çalışacağım” dedi. G.Saray ile oynanacak derbide görev alması halinde elinden gelenin en iyisini yapacağını da anlatan Tabata, Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın her futbolcunun hayali olduğunu da vurgulayarak, “Şampiyonlar Ligi'nde zor bir gruptayız. Her takım birbiriyle rekabet edecek güçte. Kendimize güvenimizi tam anlamıyla sağlarsak sonrası gelir' diye konuştu.


Tabata'yı sattıysam kime ne?

Gaziantep Başkanı İbrahim Kızıl, Radyospor'a Tabata'yla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Kızıl, “Tabata Türkiye'nin en iyi oyuncusu. Bonservisini 2008'in Temmuz ayında aldık. Federasyonun kayıtlarında var. Tabata'yı sattıysam ne olmuş? Kimseye hesap verecek değilim” dedi.