Fevzi Çakmak Mahallesi'nde dün meydana gelen olayda, işsiz Hasan Göğebakan kendini terk ederek baba evine giden 4 ay önce nikahsız evlendiği eşi Mihrican Göğebakan'ı konuşmak için götürdüğü Kırıkçalı Köyü yakınlarında, kayınvalidesi Iraz'ı evinde, kayınpederi Mustafa'yı da işyerinde öldürdü. Kayınbiraderi 20 yaşındaki Ercan Göğebakan'ı da ağır yaraladı. Cinayetten sonra teslim olan Hasan Göğebakan bugün ifadesinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında İslahiye Adliyesi'ne sevk edildi.

POLİS KIYAFETİ GİYDİRİLDİ

Linç edilme ihtimaline karşın polis kıyafeti giydirilip, zırhlı araçla adliyeye getirilen katil şüphelisi nöbetçi mahkemece tutuklandı. Göğebakan'ın katliamı, nikahsız eşi Mihrican'ın karnındaki bebeği kürtajla aldırması nedeniyle işlediğini söylediği öğrenildi. Göğebakan'ın ifadesinde, "4 ay önce nikahsız evlendik, geçimsizlik nedeniyle 2 ay sonra beni terk etti. Ara giren yakınlarımızın telkiniyle tekrar bir araya geldik. Ancak olaydan bir gün önce akşam eşimin kürtaj olduğunu öğrendim. Buna çok öfkelendim. Babasının evine giden eşimi, konuşmak için çağırıp götürdüğüm köy yolunda öldürdüm. Ardından da ona bebeği aldırması için baskı yapan kayınvalidemi ve kayınpederimi öldürdüm" dediği öğrenildi.

YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ

Bu arada Mihrican Göğebakan, Iraz Göğebakan ile Mustafa Göğebakan'ın cenazeleri ise Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. İslahiye Mezarlığı'na getirilen baba, anne ve kızlarının cenazeleri, ayrı ayrı kılınan cenaze namazlarının ardından yan yana açılan mezarlarda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Olayda yaralanan Ercan Göğebakan'ın ise tedavisinin Şahinbey Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde devam ettiği bildirildi. Olaydan sonra annesi, babası ve ablasının öldürüldüğünü öğrenince eniştesinin evine pompalı tüfekle ateş eden 14 yaşındaki Ö.G.'nin ise serbest bırakıldığı bildirildi.