Denizli Belediyesi önünde toplanan kadınlar, pankantlarla ve sloganlarla kürtaja karşı olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetini protesto etti.

Türkiye genelinde sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla düzenlenen eyleme Denizlili kadınlar da ilgi gösterdi. Dün akşam Deliklıçınar Meydanı’nda toplanan 100 kadar kadın Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetinin kürtajın yasaklanması gerektiğine dair sözlerini protesto etti. Eyleme siyah renk kıyafetler giyerek katılan kadınlar, '1 Tayyip, 2 Tayyip, 3 Tayyip doğurmaya', 'Kadın düşmanı Recep Tayyip Erdoğan', 'Kürtaj haktır Uludere katliam' sloganları atıp, 'Hür doğdum, hür yaşarım. Sana ne' şarkısını hep bir ağızdan söylediler.

İki saat boyunca Denizli Belediyesi önünde oturan, 'Kürtaj benim seçimim, cinayet senin yöntemin' afişi açan kadınlar, kürtajın yasaklanmasına tepki gösteren pankartlar da taşıdı. Eylemde internet üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınlarla başka kentlerle bağlantı kuruldu. Eylem yapan grup adına konuşan Cansel Aslan, kadının her gün artan şiddet eylemleri gölgesinde özgürlük ve yaşam hakkı sorunu yaşadığını belirterek, “Kürtaj kararı tamamen kadınındır. Kimse kadının kendi bedeni üzerinde tasarruf hakkına sahip değildir” dedi. Yoğun güvenlik önlemleri alınan eylem olaysız sona erdi. (EAK)