"Kürtaj haktır, Uludere katliamdır", "Kürtaj değil, yasaklamak cinayet" yazılı pankartları taşıyan kadınlar adına basın açıklamasını Selen Yılmaz okudu. Yılmaz "Bizler Kürtaj yasaklanamaz kampanyası destekçisi 900 örgüt ve onbinlerce kişi güvenli kürtaj hakkının kadınların kendi bedenleri ve doğurganlıkları üzerinde karar verme hakkının vazgeçilmez bir parçası olduğunu savunuyoruz. Başbakanın kürtaj ile ilgili açıklanmasından sonra harekete geçen kadınlar olarak bu sürecin derhal durdurulması talebiyle ulusal ve uluslararası bir imza kampanyası başlattık.
Benim bedenim benim kararım

Foto galeri için tıklayın

 

www.kurtajyasaklanamaz.com sitesi üzerinden örgütlenen imza kampanyasına Türkiye’den ve onlarca farklı ülkelerden, farklı cinsiyetten, cinsel yönelimden, her dilden ve dinden 55 binden fazla bireysel imza verdi. Türkiye’den de 372 kadın örgütü, çeşitli meslek örgütlerinden 308 örgüt ve aralarında Amerika, Almanya Fransa’nın da bulunduğu 50 ülkeden 221 örgüt imza verdi" dedi.

Türkiye’nin çeşlitli illerinde yapılan eylemlerde kürtajın yasaklanmasına tepki gösterildiğini belirten Selen Yılmaz, "Kürtajın yasaklanması veya kısıtlanarak fiilen kullanılarak fiilen kullanılmaz hale getirilmesi kadınların sağlık ve yaşam haklarının ihlalidir" diye konuştu.

TOPLANAN İMZALARI POSTANEDEN YOLLADILAR

Kürtajın bir hak olduğunu belirten kadınlar, imza kampanyasına ise ilginin yoğun olduğunu belirttiler. Grup adına Selen Yılmaz daha sonra kampanya kapsamında toplanan imzaları dosya halinde Galatasaray Postanesi’nden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e yolladı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.