Habertürk 'ten Menekçe Ataselim'in haberine göre, 299 Euro 'ya kürtaj dahil yurtdışı turları düzenleyen Baracuda Tour'un Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden (TÜRSAB) ihraç edilmesi gündemde. Bugünkü yönetim kurulu toplantısında konuyu ele alan TÜRSAB, Baracuda Tour'u ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etti.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, şirket hakkında Turizm Bakanlığı nezdinde de soruşturma başlatılacağını belirtti. Sağlık turizmi ile ilgili hizmetlerde Sağlık Bakanlığı'ndan izin alınmadan hareket edilemediğini hatırlatan Ulusoy "Kürtaj turizmi' diye bir şey olmaz. Bu ne ahlaki, ne ticari ne de geleneklerimize uygun" dedi. Baracuda Tour, TÜRSAB'dan ihraç edilirse, acentelik belgesi iptal edilecek ve mevcut yasaya göre aynı ismi kullanamayacak.

ASIL ETİK DIŞI OLAN SEKS VE KUMAR TURİZMİ Baracuda Tour'un sahibi Cem Polatoğlu ise kürtaj turlarının etik dışı olmadığını, asıl etik dışı olanın seks ve kumar turizmi olduğunu savundu. Polatoğlu, "Benim yaptığım iş doktor raporu ile yapılacak yasal bir operasyonun tur bölümünü organize etmek. Göz, kalp ameliyatından farkı yok ve yasadışı değil" dedi. Polatoğlu, TÜRSAB'a etik ve ahlak değerlerini sorgulamak istiyorsa kumar ve seks turizmine el atmasını önerdi. Başaran Ulusoy dahil, herkesin yıllardır kumar turizmi yaptığını ileri süren Polatoğlu şöyle devam etti:

"Yurt dışında gazinolara Türk turistler taşınıyor. Cruise gemileri haftalık 125 Euro 'ya bile yolcu kabul ediyor. Bu paraya bu iş olur mu? Geri kalan kısım kumardan karşılanıyor. Bayi turu denen şey nedir peki? Sadece erkeklerden oluşan bir sürü bayinin sürekli Rusya'ya, Ukrayna'ya götürüldüğü bu turlar ne turizmidir? Aslında adı seks turizmidir. Sektör etiği tartışıyorsa önce bunlara el atsınlar."

'HÜKÜMETE YAKIN OLDUĞUNU GÖSTERİYOR'
TÜRSAB seçimlerinde daha önce 2 kez Ulusoy ile başkanlık için yarıştığını hatırlatan Polatoğlu, "Bu açıklamalarla bir taşla iki kuş vurmak istediğini düşünüyorum. Rakibini zayıflatmak istiyor ve hükümete yakın olduğunu gösteriyor. 30 senedir bu işi yapıyorum. 'Sağlık Bakanlığı'ndan belge gerekiyor' dendi. Böyle bir şey gerekmiyor. Doktor raporu yeterli" diye konuştu. Polatoğlu, Turizm Bakanlığı'ndan henüz kendilerine bir bildirim gelmediğini ifade ederek, şunları söyledi: "Sonuçta, 'Yapamazsın' derlerse yapmayacağım. Ekmeğimden mi olayım. Yaptığım tek iş bu değil zaten. Diğer alanlarda turizme devam ederim. TURSAB disiplin kuruluna veriliyormuşum. İhraç edilirsem, sektör adına yapmak istediklerim olduğu için üzülürüm. Pronto Tur'un eski sahibiyim. Şu anda da Pronto Emlak, Sargın Mimarlık gibi şirketlerim var. Sonuçta maddi kaygım yok."

Ramazan Bayramı'ndan sonra Kırım'a kürtaj turu için gidecek 10 kişinin durumunun ne olacağını sorduğumuz Polatoğlu, "Henüz bizi arayan soran yok. Bakanlıktan da herhangi bir yazı gelmedi. Beklemedeyiz. Kimseye bir şey söylemedik" yanıtını verdi. Polatoğlu, dün 15 gün önce sağlık turizmi kapsamında KKTC , Kırım ve İngiltere 'ye 'kürtaj dahil' turlar düzenlemeye başladıklarını, Ramazan nedeniyle henüz ilan etmedikleri turlara 18 kişinin katıldığını söylemişti. Polatoğlu, kişi başı 299 Euro 'dan başlayan 3 gün 4 gecelik turların fişlenme korkusu taşıyan kadınlar tarafından tercih edildiğini aktarmıştı. ( Habertürk )