Kürtaj yasağı tartışılırken yasağa karşı en güçlü argümanlardan biri operasyonların merdivenaltına kayıp kadınların sağlığını tehdit edecek olmasıydı. CNN Türk'ün haberine göre bir diğer sonuç ise tıpkı tüp bebek uygulamaları gibi kürtajın da başta Kıbrıs olmak üzere yurtdışına kayması. Beklenen oldu. Daha önce kürtaj turlarının sinyalini veren tur şirketleri, kürtaj turizmine başladı.

Baracuda Tur şirketinin, “Kürtaj Dahil 299 Euro 3 gece - 4 gün” diyerek duyurduğu kampanya, internette bir anda yayıldı.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu, 30 yıldır sağlık turizmi yaptıklarını belirterek, bu talebin müşterilerden geldiğini, kendilerinin de yasal bir sakıncası olmadığı için gelen talepleri değerlendirdiklerini söyledi. Polatoğlu, kendilerinin sağlık değil turizm sektöründe olduklarını vurgulayarak, “15-20 gün önce talepler gelmeye başladı, zaten sadece İstanbul’da yasal ve illegal çok büyük ölçüde kürtaj yapıldığını biliyorum. Biz de bu talepleri değerlendirmek istedik, bir çalışma yaparak tur maliyetini çıkardık. Yasaya aykırı olmadığı sürece bizim için sakıncası yok” dedi.

“Kürtaj bedava, biz yalnız tur ücretini alıyoruz”

Polatoğlu, şu an Kıbrıs, Yalta, Bosna, Kırım ve İngiltere’de hastanelerle anlaşmalı olduklarını belirterek konuya şöyle açıklık getirdi: “Kırım’da yarı özel 3 hastaneyle anlaşmamız var. Ve Kırım’da sağlık hizmetleri ister vatandaş olun, ister yabancı uyruklu, ücretsiz. Sadece hastane ‘kürtaj olabilir’ raporu istiyor. Biz turun ortalama ücretini çıkardığımız için 3 gece 4 gün 299 euro dedik, yani kürtaj için ayrıca ücret talep edilmiyor. Bizim zaten böyle bir talebimiz olamaz, doktor değiliz. Yani biz müşterimizi Kırım’a götürürüz, kürtaj olup olmaması kendi tercihi”

Zeynep Tunuslu ile alışveriş turları...

Polatoğlu, sadece kürtaj için değil yıllardır tüp bebek için Kıbrıs’a, kanser tedavisi için İngiltere ve İsrail’e, alternatif tedavi için de Urumçi’ye ve yine yurtdışından diş tedavisi için İstanbul’a sağlık turizmi yaptıklarına değindi. Ayrıca trendleri takip edenler ve alışveriş yapmak isteyenler için “Zeynep Tunuslu ile Alışveriş Turları” adıyla tur düzenlediklerini söyledi. (CNN Türk)