İzmir'de dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle aracında polis kurşunuyla öldürülen Baran Tursun davasında sanık polis Oral Emre Atar 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Delilleri gizlemek ve evrakta sahtecilikten yargılanan 10 polis ise beraat etti.

İzmir'de "dur" ihtarına uyulmadığı gerekçesiyle uyarı ateşi açılması sonucu Baran Tursun'un ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan polis memuru Oral Emre Atar'a 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Baran Tursun'un babası Mehmet Tursun, annesi Berrin Tursun, kardeşi Şelale Tursun, delilleri gizlediği iddiasıyla yargılanan 9 polis memuru ile avukatlar katıldı.
Karşıyaka ilçesi Bayraklı semtinde 25 Kasım 2007'de polis ekiplerinin "Dur" ihtarına uymadığı için kovaladıkları Baran Tursun yönetimindeki 35 AL 9207 plakalı araç, ağaçlara ve elektrik direğine çarpmıştı. EÜ Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan ve başının arka kısmında kurşun yarası tespit edilen Tursun, bir süre yaşam destek ünitesine bağlı tutulduktan sonra hayatını kaybetmişti.

TUTUKSUZ YARGILANIYORDU

Kovalamaca sırasında uyarı ateşi açtığı iddiasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan polis memuru Oral Emre Atar, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.