13 kursiyer sertifikalarını düzenlenen törenle Kaymakam Cevdet Ertürkmen’in elinden aldı. Sultanhisar Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 2011-2012 yılı kurs sezonunda Atça’da açılan Bilgisayar Kursu’nda 13 kişi belge aldı. Atça Atatürk İlköğretim Okulunda düzenlenen törene Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Atça Belde Belediye Başkanı Mustafa Çınar, Sultanhisar İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İdris Selçuk, Sultanhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Bağrık ve kursiyerler katıldı.
 
“ATÇA VE SULTANHİSAR’DA KURSLAR DEVAM EDİYOR”
 
Atça ve Sultanhisar’da çok sayıda kurs açmayı hedeflediklerini ifade eden Halk Eğitim Müdürü Halil Bağrık yaptığı açılış konuşmasında; “Atça’da Belediyemiz tarafından istenilen istek üzerine 32 gün süreyle 160 saatlik bilgisayar işletmenliği kursu açtık. 32 gün süren kurslarımız sonunda 13 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazandı. Kursiyerlerimizi ilgilerinden ve başarılarından dolayı kutluyorum. İnşallah aldıkları belgelerle iş bulmada kolaylık yaşarlar. Bilgisayar işletmenliğimizin yanı sıra Atça Beldemizde El sanatları ve Nakış kursumuz devam etmekte olup, önümüzdeki günlerde Katı-Sıvı yakıtlı kalorifer ateşçisi kursu açacağız. Ayrıca Sultanhisar’da da 2 adet Zihinsel Engelliler Özbakım Kursu, 2 adet Bilgisayar Kursu, 1 adet Matematik Kursu, 1 adet Giyim Kursu, 2. kademe İngilizce eğitim kursu ve kalorifer ateşçisi kursumuz var. Önümüzdeki günlerde yeni kurslarda açacağız” dedi.
 
“CAM İŞLEME KURSU AÇILSIN”
 
Kurslardan çıkan kursiyerlerin iş bulma ve iş olanağı yaratmada başarılı olduğunu ifade eden Atça Belde Belediye Başkanı Mustafa Çınar; “Atatürk İlköğretim Okulunda kurs düzenleme konusunda tercih yaptığınız için öncelikle Halk Eğitim Müdürlüğümüz ve Kaymakamlığımıza çok teşekkür ediyorum. Bilgisayar İşletmenliği kursumuzun başarı ile sonuçlandığı için çok mutluyum. Bu çalışmayı gördükten sonra bizde proje hazırlama isteği doğdu. Bu konuda önümüzdeki ay meclisten geçirerek cam üzerine süsleme ve işleme işi yapmayı planlıyoruz. Ev hanımlarımız olsun çalışmak isteyen vatandaşlarımıza iş kazandırmak için bir çalışma yapacağız. Belediyemiz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde güzel bir çalışma yapacağız. Buradan müdürümüze seslenerek Cam Kursu açılmasını istiyoruz” dedi.
 
“GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİ DEVRİ”
 
Teknolojinin her yerde olduğuna değinen Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal ise; “Kaymakamlığımız başta olmak üzere Halk Eğitim Merkezini yürekten kutluyorum. Güzel ve başarılı bir çalışma olmuş. Atça Belde Belediye Başkanımız Mustafa Çınar’ı da kutluyorum elinden gelen desteği sağlayarak güzel bir projenin ortaya konmasını sağlamış. Günümüz teknoloji devri ve teknolojiyi de yakalamak için bilmek lazım. Bu anlamda bugün gördüğüm kadarıyla öğrencilerimizden ev hanımlarına kadar herkes bu teknoloji öğrenerek sertifikalarını aldılar. Bu gelişim hem ilçemiz hem de ülkemiz açısından önemli. Bugün baktığımızda teknolojinin girmediği yer yok, ev hanımlarımızda bu faaliyetten yararlanmış oldu. Öğrencilerimizde iş bulma açısından kendilerine bir artı yaratmış oldular. Ben kursu düzenleyen, destekleyen ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Bu kurslarımızın artarak devam etmesini diliyorum” dedi.
 
“KURSİYERLERİMİZİN İŞ BULMASI BİZİ MUTLU EDİYOR”
 
Kursiyerin iş açması veya iş bulmasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen; “Çok başarılı bir yılı kapattık inşallah önümüzdeki yılda geçtiğimiz yıllar gibi başarılı olur. Geçtiğimiz yıl ben ve Halk Eğitim Merkezi müdürümüz yeni göreve başladık. Ama çalışmalarımızı büyük bir hızla sürdürdük. Halk Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği halinde gerek bakım kursları, gerek yaşlı bakım kursu, gerekse zihinsel engelli bakım kurslarıyla büyük bir başarı sağladık. Özellikle Zihinsel Engelli Bakım Kursu ile Aydın’da tektik. O yüzden Atça’daki kursumuza Nazilli’den de çok büyük talep oldu ve katılıp sertifika alanlar oldu. Didim ve Kuşadası’ndaki rehabilitasyon merkezlerine biz buradan personel verdik. Aydın’da model gibi olduk ardından da çevre ilçelerde bu kurs açıldı. Sultanhisar Belediye Başkanlığımız ve İŞKUR ile ortak yaşlı bakımla ilgili güzel bir çalışma oldu. Orada da evde yaşlısı olan, evde zihinsel bakıma muhtaç hastası olanlar yoğun ilgi gösterdiler. Dikiş-Nakış kurslarımız devam ediyor. Çok başarılı çalışmalar yapılıyor, inşallah burada yapılan kurslarımızı sergileme çalışmaları da yapacağız. Geçtiğimiz yıl kursiyerlerimizden birisi çeyizlik eşyalar yaparak satıyor ve güzelde bir işi var. Bu tarz kurslar sayesinde kursiyerlerimizin iş sahibi olması veya iş yeri açması bizleri çok mutlu ediyor. İnşallah kurslarımız başarılı ve yararlı olur” dedi. Konuşmaların ardından 13 kursiyere sertifikaları Kaymakam Ertürkmen, Belediye Başkanları Ünal ve Çınar ile İlçe spor müdürü İdris Selçuk tarafından verildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kursa verdiği desteklerden dolayı Atça Belde Belediye Başkanı Mustafa Çınar’a teşekkür plaketini Kaymakam Cevdet Ertürkmen takdim etti.