Yılın son kursiyerleri olan Okuma-yazma kursunu başarıyla bitirenlere de sertifikalarının verildiği sergi açılış töreninde konuşan ve okuma-yazmayı yeni öğrenen 38 yaşındaki serbest boyacı, sürücü belgesi alabilmek için kurslara katıldığını söyledi. Kursiyer Abdülbaki Çimen yaptığı konuşmada duygularını aktarabilmek için bu yazıyı yazdığını ifade ederek “23 yıldır Nazilli"de yaşıyorum. Bu yıla kadar okuma-yazma bilmiyordum. "Ana-kız okuldayız" kampanyasını duyunca ben de yazıldım. Okuma-yazma bilmediğim için her yerde büyük zorluklar çekiyordum. Okula giden üç çocuğum benimle bazen dalga geçiyordu. Bu eziklik ve araba sürmek için belgenin gerekliliği beni okuma-yazma öğrenmeye itti. Bir yılda okuma-yazmayı öğrendim. Bu yıla kadar öğrenmediğim ve yıllarımı boşa geçirdiğim için çok üzüntülüyüm. Çocuklarınızı mutlaka okula gönderin. Ben, ilk fırsatta 2. kademe eğitimime devam ederek sürücü belgesi almak için gerekli olan eğitimimi tamamlayacağım. Herkesin okuma-yazma bilmesi tek dileğimdir. Büyük ölçüde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve İl Sağlık Müdürlüğünün kayıtlarından alınan verilere göre ilçemizde 9000"in üzerinde okuma yazma bilmeyen vatandaşımız vardır. Bunlardan 7795"i kadın, 1850"si erkektir. Okuma yazma bilmeyenlerin 7898"i 45 yaş üstü vatandaşlarımızdır. Özellikle önümüzdeki öğretim yılının başından itibaren her okulda, her mahallede ve her köyde mutlaka birkaç okuma yazma kursu açmak zorundayız. Bu konuda herkesten büyük ilgi ve destek istiyoruz” dedi.
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Kuyucak Kaymakamı Nuri Özder ve çok sayıda davetlinin katıldığı sertifika töreninde konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Karakaşlı, yıl boyunca açılan 174 kursta 3 bin 955 kursiyerin başarılı olarak sertifika aldığını kaydetti. Bunun yanı sıra 20"den fazla kurs dışı eğitsel faaliyetlere ise 5 binden fazla vatandaşın katıldığının altını çizdi. Karakaşlı konuşmasının devamında “Türkiye"de okuma-yazma bilmeyen insanımızın kalmaması için Halk Eğitim Merkezlerimiz büyük bir gayret içerisindedir. Halkımız da bağlı olduğu yerleşim merkezlerinde merkezlerimizce açılan kurslara büyük rağbet ederek eğitimli olmak istemektedir. Bizler de üzerimize düşen bu önemli görevi yerine getirmek için elimizden gelen her gayreti sarf edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları ve hediyeleri verilerek yılsonu sergilerinin açılışları gerçekleştirildi. Kursiyerlerin kurslar süresince yaptıkları el işi ve birçok çeyizlik eserler davetliler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.