Nazilli Turan İlköğretim Okulu"nda düzenlenen törene Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Sezai Selçuk ve Şahin Ünver, Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Karakaşlı ile kursiyerler katıldı.
Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Karakaşlı yaptığı konuşmada, toplumun eğitim seviyesini ve niteliğini yükseltmek amacıyla Başbakan Recep Tayip Erdoğan"ın eşi Emine Erdoğan"ın himayesinde başlatılan "Ana-Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kursu" çerçevesinde Nazilli ilçesinde toplam 28 kurs açıldığını söyledi. Nazilli ilçesinde 8 Eylül 2008 tarihinden bu güne kadar 395 kursiyerin okuma yazma öğrenerek belge aldığını belirten Karakaşlı, “Kampanyamız çerçevesinde yaz aylarında da okuma yazma kursları açmayı sürdüreceğiz. Adnan Menderes İlköğretim Okulu ve Aydoğdu İlköğretim Okulu"nda açılan kursumuzun sonunda tamamı bayan 24 kursiyerimiz okuma yazma öğrenerek belge almaya hak kazanmıştır. Kurslarımızda Adnan Menderes İlköğretim Okulu Müdürü Muhlis Sönmez ve Aydoğdu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Hamdi Kalfa bizzat kurs öğretmeni olarak görev yapmışlar ve çok başarılı olmuşlardır” dedi.
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız yaptığı konuşmada “Bizim amacımız Ana-Kız okuldayız okuma yazma kursları çerçevesinde Nazilli"de okuma yazma bilmeyen kadın ve erkek bırakmamaktır. Bunun için tüm okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızı mahallelerimizde açtığımız okuma yazma kurslarına katılmalarını istiyoruz. Bu konuda mahalle muhtarlarımıza da büyük iş düşüyor” dedi.
Konuşmaların ardından okuma-yazma öğrenen 24 kursiyere "Okur-Yazarlık Belgeleri" Nazilli Kaymakamı Caner yıldız tarafından verildi.