AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-36. Kültür Haftası nedeniyle Aydın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nun Aşçılık kursu kursiyelerine yönelik düzenlediği yarışmaya Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Özmen, Mehmet Ali Özbay, Aydın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Nurettin Yeşilbursa, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu müdür yardımcıları, Forum Aydın Müdürü Hakan Elmastaş, Forum Aydın Halkla İlişkiler Müdürü Ceyda Durak ve davetliler katıldı.

 
Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nurettin Yeşilbursa, "Amacımız unutulmaya yüz tutmuş Aydın'ın yöresel yemeklerini tanıtmak ve aynı zamanda değişik kategorilerde hanımlarımızın becerilerini ortaya çıkartmak ve Aydın Halk Eğitim Merkezi'nin ilkini gerçekleştirdiği yemek yarışmasını geleneksel hale getirmektir" dedi.
 
Yeşilbursa Hak Eğitim Merkezi olarak ilk defa yemek yarışması düzenlediklerini ve ilk olarak kendilerini denemek açısından sadece kursiyerler arasında yaptıklarını daha sonra da geneleksel hale getirerek il çapında düzenlemeyi istediklerini ifade ederek, "Önce kendi aramızda yaparak hatalarımızı eksiklerimizi görmek istedik. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de mesleki istihtama yönelik en önemli kurslardan birinin aşçılık ve aşçı yardımcılığı olduğunu biz bildik ve bu kurslarımızı planladık. Bugünde kursumuzun ilk meyvesini alıyoruz" diye konuştu. 
 
img_2925.20120418170808.jpgYeşilbursa'nın konuşmasının ardından, Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Emekli Öğretim Görevlisi Mihrinur Gülal, ADÜ Karacasu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Zekeriya Matçiçek, Forum Aydın Müdürü Hakan Elmastaş ve YURT-KUR Aşçısı Numan Özalp jürideki yerlerini aldı. 
 
Hamur işleri, zeytinyağlılar, et yemekleri, yöresel yemekler ve tatlılar olmak üzere 5 kategoride 54 yemeğin yarıştığı yemekleri sunum ve tad olarak değerlendirek puan veren jüri üyelerinin puanlamaları sonrasında dereceye giren yemek sahipleri ödüllendirildi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

img_2915.jpg

img_2932.jpg

dsc00062.jpg

img_2941.20120418173450.jpg

img_2944.20120418173508.jpg