Başbakan Tayyip Erdoğan, bugün TBMM'de yapılacak olan Demokratik Açılım'ın görüşmeleri öncesinde partisinin önde gelen temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Başbakanlık Resmi Konutu'nda 5 saat süren toplantıda Erdoğan'ın bugün yapacağı konuşma üzerinde geniş bir çalışma yapıldı. Alınan bilgiye göre Erdoğan bugünkü konuşmasında milli birlik ve beraberlik projesi halinde sunulan çalışma konusunda herkesten elini taşın altına sokmalarını bir kez daha talep edecek ve muhalefetten de sorumluluktan kaçmamasını isteyecek.

TERÖR EL BİRLİĞİYLE ÇÖZÜLÜR

Terörün sadece AK Parti hükümetinin sorunu olmadığını, 25 yıllık süreçte başta CHP ve MHP olmak üzere iktidarda bulunan diğer partilerin de terörün artışı konusunda sorumluluk sahibi olduğuna vurgu yapacak olan Erdoğan, çözüm için de topyekün hareket edilmesi gerektiğini belirtecek.

Tahriklere gelmeyin uyarısı

Erdoğan'ın demokratik açılımın ön görüşmelerinde söz alan hükümet ve parti temsilcilerinin yeterince konuyu açıklayamaması nedeniyle serzenişte bulunduğu öğrenildi. Erdoğan'ın, "Biz konuşarak anlatmak istiyoruz. Bu tür oyunlara gelmeyelim" uyarısını yaptığı belirtildi./yeni şafak