Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki akşam yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında DTP'ye açılan kapatma davası tartışıldı. Kurmaylarına DTP ile ilgili "polemiğe girmeme" talimatı veren Erdoğan, "DTP kendini kapattırmak istiyor" dedi.
Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 6 saat süren MYK toplantısında Erdoğan, DTP'ye kapatma davası açılmasını değerlendirdi. Erdoğan, kurmaylarına "DTP konusunda konuşmayın, polemiğe girmeyin. Ben gereken şeyleri söylüyorum. Konu zaten yargıya intikal etti" diyerek DTP ile ilgili konuşmama talimatında bulundu.

İkinci MYK toplandı
AKP MYK dün TBMM'de AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın başkanlığında ikinci kez toplandı. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile bakanlık bürokratları da katıldı.
Toplantıda, bu hafta TBMM'ye sunulması beklenen Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası ile ilgili düzenleme ele alındığı öğrenildi. Bakanlık bürokratları, sosyal güvenlik kurumlarının durumu konusunda brifing verirken, Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından, yürürlüğü 1 Ocak 2008"e ertelenen Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda yapılacak değişiklik hakkında MYK üyelerine bilgi sundu. Bu hafta TBMM'ye sevk edilecek olan düzenlemenin, Kurban Bayramı öncesinde yasalaştırılması amaçlanıyor.

Milliyet