TBMM Başkanı Toptan, "Terör, samimiyetsiz tavırlardan güç almaktadır. Bugün insanlığın baş düşmanı haline gelen terörün bitirilmesi için küresel ve ilkesel bir tavır zorunludur" dedi.

TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan, Diyarbakır'da Polis Meslek Yüksekokulu servis aracına düzenlenen silahlı saldırıda 4'ü güvenlik görevlisi 5 kişinin şehit olması ve çok sayıda kişinin yaralanması nedeniyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a başsağlığı mesajı gönderdi.
Toptan, mesajında, yapılan bu hain saldırıyı nefretle kınadığını belirterek, Türkiye'nin huzurunu bozmaya ve gücünü zayıflatmaya yönelik bu saldırının zamanlamasının da dikkati çekici olduğunu vurguladı. Köksal Toptan, şunları kaydetti:

"Terörle mücadelesini fedakarca sürdüren Türk Silahlı Kuvvetlerimize sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkerenin Yüce Meclisimizde görüşüldüğü sırada gerçekleştirilen menfur saldırı, Türkiye'nin kararlılığını daha da artırmıştır.

Son dönemde milletimizin terör karşısında gösterdiği büyük hassasiyet, terörü çöküşe ve çaresizliğe sürüklemiştir. Yapılan alçakça saldırılar bunun bir tezahürüdür.

Terör, samimiyetsiz tavırlardan güç almaktadır. Bugün insanlığın baş düşmanı haline gelen terörün bitirilmesi için küresel ve ilkesel bir tavır zorunludur.

Terör nedeniyle büyük kayıplar veren Türkiye, hedeflerinden ve hayallerinden asla vazgeçmeyecektir.

Şehitlerinin acısını yüreğinde hisseden milletimiz, daima bu tür acıların üstesinden gelecek güçtedir.

Kimse Türkiye'nin güçlenmesini, özgürleşmesini ve toplumsal huzurunu engelleyemez.

Bu alçak saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet, şahsınızda ailelerine, yakınlarına, tüm Emniyet teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.

Yaralılara da acil şifalar diliyorum."