Şubat ayında gerçekleşen ABD - İsrail ortak tatbikatında, “ABD füzesavar gemi sistemi Aegis ve İsrail füze savunma sistemi Arrow-4’e veri sağlayan iki ABD radarı (Biri İsrail Keren Dağı’nda, diğeri Kürecik’te) ile İsrail’in Super Green Pine radarının ortaklaşa Doğu Akdeniz’de bir F-15 savaş uçağından atılan Rafael Blue Sparrow füzesini izledikleri” yolundaki iddialar Meclis gündemine de geldi.
habertürk.com'un haberine göre CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün “10 Şubat 2012 Cuma günü Amerikan ve İsrail ordusunun ortak tatbikatına Kürecik’teki radar katılarak, ABD Aegis sistemi füzesavar gemilerine ve İsrail’e bilgi aktarmış mıdır?” sorusunu yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz iddiayı yalanladı. Yılmaz yanıtında şu ifadelere yer verdi:
‘SÖZ KONUSU DEĞİL’
“Kürecik’teki erken uyarı radarı, NATO füze savunma sisteminin bir unsurudur. NATO füze savunma sistemi ve bunun bir unsuru olan erken uyarı radarı sayesinde elde edilecek bilgiler NATO’nun mevcut usulleri çerçevesinde müttefikler arasında paylaşılacak ve ittifakın savunmasına yönelik olarak kullanılacaktır. Bu bakımdan NATO sisteminden elde edilecek bilgilerin NATO müttefiki olmayan İsrail gibi üçüncü ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir.”
Konunun şubat ayında Türkiye’yi ziyaret eden NATO Genel Sekreteri tarafından da vurgulandığını belirten Yılmaz, “Diğer taraftan ABD’nin, İsrail’de füze savunma amaçlı olarak ikili anlaşmayla konuşlandırılmış bir erken uyarı radarı mevcuttur ve bunun NATO füze savunma sistemiyle ilgisi bulunmamaktadır. Dolayısıyla NATO füze savunma sisteminin unsuru olan Kürecik’teki erken uyarı radarının ve bundan elde edilen verilerin soru önergesinde belirtilen tatbikatta kullanılması söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.