ERZİNCAN'ın Bahçeyazı, Heybeli ve Çatalarmut köylerine 2 kurdun saldırısı sonucu 3'ü çocuk, 13 kişinin yaralandığı olayda, Türk Telekom'da memur olarak çalışan Erol Polat'ın kuduz kurdun ağzına elini sokarak 7 yaşındaki kızı Funda Sinem Polat'ı kurdun dişleri arasından aldığı ortaya çıktı. Dehşet dolu anları unutmasının mümkün olmadığını belirten Funda Sinem Polat, "Kurt saldırdığında gözlerimi yumdum. Sonrasını hatırlamıyorum. Gözlerimi açtığımda babamın kucağındaydım" derken saldırıda sağ elinin iki parmağı kırılan Erol Polat, "O anı bir daha yaşamak istemem" diye konuştu.

Kent merkezinde oturan Erol Polat, hafta sonu tatili için eşi Hanım Gülşen Polat ve 4 çocuğu ile birlikte Çatalarmut Köyü'ndeki baba evine gitti. Evin bahçesinde aile büyükleri sohbet ederken 10 metre kadar ileride oynayan Fatma Sinem Polat'ın feryatları duyuldu. Çığlığa koşan aile, Fatma Sinem'in bir kurdun dişleri arasında olduğunu gördü. BabaErol Polat, önce sopa ile hayvanın başına vurmaya başladı. Hayvanın kızı bırakmadığını gören Erol Polat, sağ elini kurdun ağzına soktu. Çevredekilerin de vurması üzerine Fatma Sinem'i, dişleri arasından bırakan azgın kurt kaçtı.

Erzincan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Erol Polat ve kızı Fatma Sinem, buradan ambulansla Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Tedavileri süren baba ile kızın sağlık durumlarının her geçen gün daha iyiye gittiğini belirten doktorlar, baba- kıza kuduz aşısı uyguladıklarını söyledi.

`GÖZLERİMİ YUMDUM'

Hayatını kurtaran babasının yanağına sık sık öpücük konduran Fatma Sinem Polat, "Kurdun geldiğini hiç görmedim. Beni başımdan yakaladı. Gözlerimi yumdum, bağırarak yardım istedim. Kurt dişlerini kafama geçirmiş beni sağa sola sallıyordu. Gözlerimi açtığımda babamın kucağındaydım. İşte o zaman kurtulduğumu anladım. Babamı çok seviyorum" diye konuştu.

Kendi canını hiçe sayarak kızının hayatını kurtaran baba Erol Polat, yaşadıklarının bir kabus gibi olduğunu söyledi. Bahçeye sessizce giren kurdu önce köpek sandıklarını anlatan Polat şunları anlattı:

"Kızıma köpeğin saldırdığını sandık. Kurt olduğunu görünce hem şaşırdım hem de korktum. Sopayla kurdun kafasına defalarca vurdum. Ancak kızımın kafasını bırakmıyordu. Sonunda nefessiz kalıp kızımı bırakabileceğini düşünürek sağ elimi ağzına soktum. Bunun üzerine kızımı bıraktı. Çenesi oldukça güçlü olan kurt işaret ve baş parmağımı kırdı. Sonra da kaçıp gitti. Kızımın kafatasında derin diş izleri var. O anı bir daha yaşamak istemem."

KÖYLER KARANTİNADA

Erzincan'ın Bahçeyazı, Çatalarmut ve Heybeli köylerine 23 Ağustos günü saldıran kurtlar, 3'ü çocuk toplam 13 kişiyi yaraladı. Kurtların kuduz çıkması üzerine de 3 köy de karantina altına alındı. / DHA