İstanbul'a gidecek kurbanlıklar, 19 Ağustos'tan itibaren 3 ay boyunca karantina altında tutulacak. Kurbanlıklardan belirli aralıklarla kan örnekleri alınarak, hastalık olup olmadığı kontrol edilecek.
 
Kastamonu'da başlatılan uygulamaya göre, İstanbul;a kurbanlık göndermek isteyen besiciler belirlendi. Bu kişilere ait kurbanlıklar yaklaşık 3 boyunca karantina altında tutulacak. Kastamonu'dan 184 besicinin toplam 7 bin 130 kurbanlık için başvuruda bulunduğu öğrenildi. Karantina uygulaması ise 19 Ağustos'ta başlayacak.
 
Tespit edilen kurbanlıklardan 19 Eylül'de kan örnekleri alınarak Ankara'daki Veteriner Araştırma Enstitüsü'ne gönderilecek. Tahlil sonuçlarına göre herhangi bir hastalık belirlenmediği takdirde kurbanlıkların İstanbul'un Avrupa yakasına geçişine izin verilecek.
 
Kastamonu'nun Devrekani İlçesi merkez alınarak hayata geçirilen yeni uygulama çerçevesinde, 10 kilometre yarı çapındaki ahırlarda bulunan hayvanlar da yakından takip edilecek. Aylar öncesinden ahırlarının bakımını yapan besicilerin, karantina süresi boyunca hijyen ve diğer kurallara dikkat etmeleri gerekecek.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, uygulamayla ilgili olarak tüm ilçelerde eğitim toplantıları yaptıklarını ve ilçe müdürlükleri aracılığıyla besicilerin çalışmalarını takip ettiklerini belirtti. Emiralioğlu, ''Kastamonu genelinde 19 Ağustos'ta karantina süreci başlayacak. Hazırlıklarımızı tamamladık. İlk etapta 184 besici, 7 bin 130 kurbanlık için başvurdu. Süreç devam ediyor... Halkın sağlığı için bu uygulama çok çok önemli'' diye konuştu.