Bursa'da bir bıçak imalatçısı, kurban kesilirken söylenmesi gereken "Bismillahi Allahuekber"in işlendiği bıçak üretti

Türkiye"nin önemli bıçak üretim merkezlerinden biri olan Bursa"da 40 yıldır sektörde faaliyet gösteren İsmail Güler, Bursa bıçaklarının sadece kalite ve keskinlik anlamında değil, farklı modellerle de aranan bir ürün olduğunu söyledi.

Türkiye"de birkaç bölgede daha bıçak imalatı yapıldığını, ancak Bursa bıçaklarının mutfakların vazgeçilmezleri arasında olduğunu dile getiren Güler, müşteri memnuniyetini devam ettirmek adına standart bıçak ve diğer malzemeler üretmek yerine, farklı, ilgi çekecek ve kullanışlı modellere yöneldiklerini, bunun da alıcılar tarafından olumlu karşılandığını vurguladı.

TALEP YÜKSEK OLMUŞ

İsmail Güler, Türkiye"de ilk kez, birkaç yıl önce kurban bıçaklarının üzerine çeşitli işlemeler yaptığını ifade ederek, "Bu yöntemle bıçakların üzerine önce "Bursa Hatırası" yazmaya başladık. Daha sonra kurban kesilirken söylenen "Bismillahi Allahuekber" ibaresini Arapça harflerle bıçağın üzerine işledik. Talep artınca buna devam ettik" dedi.

ASİTLE DE İŞLİYORLAR

Çelik üzerine asitle işleme yapmanın oldukça zahmetli ve uzun süren bir iş olduğunu dile getiren Güler, bunun üzerine talebi karşılamak ve maliyetleri aşağı çekebilmek için film baskı yöntemine geçtiklerini bildirdi. Güler, film baskı yönteminin maliyeti fazla etkilemediğini, böylece satış fiyatının da makul seviyede kaldığını ifade ederek, "Bununla birlikte asitle baskı isteyen müşterilere yönelik özel üretim yapıyoruz. Dualı bıçağa yoğun talep var. Bayram öncesi ilgi oldukça iyi" diye konuştu. - vatan