Kurban satış pazarında gerçekleştirilen denetimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Kuşadası İlçe Tarım Müdürü Hasan Göçmen, “Kurban pazarına yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz denetimlerimiz, Kuşadası Belediyesi ile işbirliği içersinde Kuştur mevkiinde bulunan kurbanlık hayvan satış pazarında aralıksız olarak devam ediyor. Pazara getirilen hayvanların sağlıklı olup olmadıkları, halk sağlığı açısından herhangi bir hastalık riski taşıyıp taşımadıkları, hayvanlara ait sağlık raporları görevli ekiplerimiz tarafından kontrol edilmektedir” dedi.
Kuşadası"na dışarıdan getirilen hayvanlarda kesinlikle menşei şahadetnamesi ve veteriner sağlık raporunun olması gerekliliğinin özellikle altını çizen Göçmen ayrıca, “ Bu şartlar dışında vatandaşlarımız kesinlikle hayvan satın almamaları gerekmektedir. Kesim yapılacak hayvanların mutlaka kulak küpeleri olmalı ve bu küpe numarası müdürlüğümüze mutlaka bildirilmelidir. İlçe dışından gelen hayvanlarda da mutlaka pasaport aranmalıdır. Aksi taktirde, şartlara uymayan hayvan sahipleri pazara sokulmayacak ve satış yapmalarına izin verilemeyecektir. Bunun yanında, kurban kesimlerinin işinin ehli kesiciler tarafından ve belirlenen bölgeler içerisinde yapılması da yine aynı denetimler içerisinde takip edilecektir. Bu hem sağlık, hem de hayvanlar açısından büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.
Başta kurban satış pazarı olmak üzere belirlenen kesimhane bölgeleri dışında kesim yapan vatandaşlara yönelik denetimlerin de bayram sonuna kadar aralıksız olarak devam edeceğini belirten Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürü Hüsnü Akman ise “Yaklaşan Kurban Bayramı ile kurban satış pazarında başlattığımız denetimlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Kurban satışlarının yapılabilmesi için hazırlanan ve canlı hayvan pazarına getirilen tüm hayvanların belge ve sağlık kontrolleri belediye ekipleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılmaktadır. Vatandaşlarımız, İl ve İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu'nca kurbanlık satış yerleri olarak belirlenen yerlerin dışında hayvan satın almamaları ve yine belirlenen bölgeler dışında kesim yapmamaları gerekmektedir. Belirlenen şartla dışında satış ve kesim yapan vatandaşlarımız hakkında cezai işlem uygulanacaktır” dedi.