Komisyon kararına göre onaylanan yerler dışında kurban kesiminin yasak olduğunu belirtildi.
Aydın Valiliği, Aydın Belediyesi, İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü yetkililerinden oluşan Kurban Hizmetleri Komisyonu, toplantıda aldığı kararları açıkladı.

Toplantının ardından Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada, kurban kesimleri için yer temini ve bu yerlerin hijyen şartlarından belediyelerin sorumlu olduğunu belirtilirken, kesim yerlerinden faydalanmanın ücretsiz olduğunu kaydedildi.

Mezbahada kesim ücretlerinin küçükbaş hayvanlar için 30, büyükbaş hayvanlar için ise 100 TL olarak belirlendiği bildirilen açıklamada, “Belediyeler tarafından belirlenerek Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından onaylanan kesim yerleri dışında kamu mülkiyetindeki alanlarda, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki umumun menfaatine mahsus alanlarda, park, meydan, yol, refüj, kaldırım gibi yerlerde kesim yapılması yasaktır. Belirlenen yerlerde yeterli sayıda musluk, temiz su ve çöp bidonu bulundurulmasından belediye sorumludur. Görev mahalline göre sorumlu emniyet ve jandarma birimleri denetleme ekibine yardımcı olacakları gibi genel güvenlik tedbirleri açısından da plan yapacaklardır. Aykırı fillere yaptırım uygulanacaktır. Failler hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 28. maddesindeki cezalar ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu 41. maddesindeki idari para cezaları yetkili kurumlar tarafından kesilecektir" denildi.