Bozdoğan'da, İlçe Halk Eğitim Merkezince ''Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu'' açıldı.
Bozdoğan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Emin Sıdar, yaptığı yazılı açıklamada, gelen istek ve talepler üzerine ilçede bu yıl ilk kez, Bozdoğan Belediyesi, Müftülük, İlçe Tarım Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Çevre Müdürlüğü işbirliğinde ''Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu'' açtıklarını kaydetti.
Düzenlenen kursta katılımcılara, Bozdoğan Belediyesi Mezbahanesinde 30 Ekime kadar uygulamalı eğitim verilerek, başarılı olanlara belge verileceğini belirten Sıdar, Halk Eğitim Merkezi'nin diğer faaliyetleri hakkında da şu bilgileri verdi:
''Bozdoğan Halk Eğitim Merkezi olarak vatandaşlarımızdan gelen istek ve talepler doğrultusunda kurslarımızı açıyoruz. Mümkün olduğunca faydalı olabilecek el ve beceri kursları ve meslek eğitimiyle ilgili kurslar açmaya çalışıyoruz. Yine açtığımız kurslarımızda vatandaşlarımıza sertifika kazandırıyoruz. Bu güne kadar iki adet bilgisayar kursu, yetişkinler ve öğrenciler için ayrı ayrı İngilizce kursu, bayanlar için Çamlıdere köyünde el nakışı kursu, Haydere köyünde Ebru kursu, Avcı Eğitimi Kursu, Katı ve Sıvı Yakıt Kalorifer Ateşçisi Kursu, Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kursu, Bağlama Kursu açtık.''