Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, ihtiyaç sahibi yoksul ve muhtaç vatandaşlar ile soydaş ve dindaşlara ulaştırılmak üzere bağışlanan kurbanlar, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde komiteler nezaretinde dini esaslara uygun kesilecek.

Kurban bedelleri, bütün masraflar dahil yurt içinde 260 YTL, yurt dışında 200 dolar ya da 140 avro olarak belirlendi.

Bağışçılar, vekaleten kurban bedellerini Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankasının bütün şubelerinde açtırılan ''Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Hesabına'' yatırabilecek. Bankaların şubelerinin bulunmadığı yerlerde ise vatandaşlar en yakın il veya ilçe müftülüklerine müracaat edilebilecek.

Ayrıca, vatandaşlar ''www.diyanetvakfi.org.tr'' sitesinden kredi kartıyla da ödeme yaparak organizasyona katılabilecek.

Yurt içinden organizasyona katılacak vatandaşların kurban bedellerini en geç 5 Aralık Cuma, yurt dışından katılanların ise 1 Aralık Pazartesi günü mesai bitimine kadar yatırmaları gerekiyor.

Yurt dışından kampanyaya katılanların, kurban bedellerini Din Hizmetleri Müşavirliklerince açtırılan kurban hesaplarına yatırmaları, isim ve adresleri yazılı banka dekontu veya fotokopisini bağlı bulundukları müşavirlik veya ataşeliğe bizzat veya din görevlileri eliyle ulaştırmaları isteniyor.

Belirlenen tarihlerden sonra para yatıranlar için kurban kestirilemeyecek. Kesim bedelini geç yatıranların paraları ise daha sonra iade edilecek.