Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen başkanlığı"nda Öğretmenevi"nde gerçekleştirilen toplantıya, Kuşadası Belediye Başkanı Vekili Yahşi Karamollaoğlu, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Kuşadası Tarım Müdürü Hasan Göçmen ve Türk Hava Kurumu Kuşadası Şubesi Temslicisi Orhan Öner ile Kuşadası merkezi, beldeleri ve köylerindeki muhtarlar katıldı.
Toplantıda konuşan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, kanuni olarak kurban derilerinin toplama yetkisinin THK"da olduğunu hatırlatarak, muhtarlardan bu konuya hassasiyet göstermelerini ve gerekli önlemleri almalarını istedi. Sokak, cadde ve mahallelerde kurallara aykırı hiçbir kesime izin verilmeyeceğini belirten Kaymakam Esen, “ Kuşadası"nda kurban satış ve kesim yerlerinin modern bir şekilde düzenlenmesini istiyoruz. Kurban kesilirken sokakların kan gölüne dönmesine izin vermeyeceğiz “ dedi.
Kuşadası Tarım Müdürü Hasan Göçmen ise köyden köye bile olsa geçiş ve yer değiştiren hayvanlarda kesinlikle menşei şahadetnamesi ve veteriner sağlık raporunun olması gerektiğini kaydederek, “ Bunun dışındaki hayvanların kesinlikle satın alınmaması gerekiyor. Kesim yapılacak hayvanlarda kesinlikle kulak küpeleri olmalı ve bu küpe numarası müdürlüğümüze mutlaka bildirilmeli. İlçe dışından gelen hayvanlarda da mutlaka pasaport aranmalı. Tüm bunların yanında kurban kesimleri mutlaka işinin ehli kesiciler tarafından yapılmalı. Bu hem sağlık, hem de hayvanlar açısından büyük önem taşıyor “ şeklinde konuştu. Türk Hava Kurumu Kuşadası Şube Başkanı da vatandaşların kesilen hayvanların derileri konusunda hassas olmalarını isteyerek, bayram boyunca deri toplama işinin organize şekilde gerçekleştireceklerini vurguladı.
Kuşadası Belediye Başkan Vekili Yahşi Karamollaoğlu ise belediye mezbahasında bayramın birinci günü küçük baş, ikinci günü ise büyük baş hayvan kesimlerinin ücretsiz yapılacağını açıkladı.