Daily Mail'in haberine göre, İngiltere'nin en saygın sanat galerilerinden biri olarak kabul edilen Modern Sanat Galerisi'ndeki gösteride, bir masanın üzerine İncil bırakılarak ziyaretçilerden, içerik hakkında yorum yapmaları ve fikirlerini İncil'in ilgili sayfalarına yazmaları istendi.

Bir süre sonra İncil'in sayfaları hakaret ve saldırı amaçlı kabul edilen yorumlarla dolmaya ve bazı sayfalar yırtılmaya başlandı.

Muhafazakar çevrelerden gelen tepkiler üzerine, iyice yıpranan İncil demir bir kafesin içine konularak, ziyaretçilerin yorumlarını kafesin önüne konulan kağıtlara yazmaları istendi.

Ama bu da Vatikan'ı yumuşatmaya yetmedi. Vatikan'ın Başdanışmanı tarafından yapılan açıklamada, “Papa, İngilizlerin vergileriyle düzenlenen bu iğrenç gösteriyi lanetliyor. İğrenç ve saldırgan buluyor. İncil'in yerinde Kuran olsaydı bunu yapamayacaklarını düşünüyor" denildi.

İngiliz sanatçı Anthony Schrag tarafından hayata geçirilen gösteri, dinin dışladığı iddia edilen gay ve eşcinselleğin Hristiyanlığın kutsal kitabı hakkında neler hissettiklerinin dışa vurulmasını amaçlıyor.

Milliyet